Wix vs. Webnode (2024): Vigtige punkter, du bør kende til

Når du bygger din første hjemmeside, er det normalt et hjemmesideprogram, du ender med. Det er simple værktøjer, der giver dig mulighed for at bygge en professionel hjemmeside – uden at du behøver at kunne noget som CSS, HTML eller anden kodning. Der er dog dukket flere alternativer op i de senere år, og kampen om kunderne er hård. Her er især Wix, Webnode, Squarespace og WordPress de mest almindelige platforme. 

Vi har allerede set nærmere på Wix vs Squarespace, så i denne sammenligning ser vi på Wix vs Webnode. For hvis du skal bygge en flersproget hjemmeside, er Webnode uden tvivl et stærkt værktøj. Spørgsmålet bliver derfor, hvor godt det er, når det sammenlignes mod markedslederen Wix? Hvis dette spørgsmål nager dig, så er du helt sikkert kommet til det rigtige sted! Læs vores omfattende sammenligning af Wix vs. Webnode, og find svaret på, hvilken platform der er bedst til dit projekt. 

Wix vs Webnode – hvad adskiller dem?

Både Wix og Webnode anses for at være to af de mest populære hjemmesideprogrammer, men der er nogle klare forskelle, der adskiller dem. Vi har derfor lavet en tabel nedenfor, der viser, hvordan de scorer på forskellige punkter. Under denne tabel finder du en forklaring på de forskellige punkter, samt hvad vi har lagt vægt på i vores konklusion. Især udvalget af applikationer adskiller de to fra hinanden, hvor Wix tilbyder mere end 200 forskellige applikationer, mens Webnode har et meget begrænset udvalg. 

Noget, der dog taler til fordel for Webnode, er, at de tilbyder deres tjeneste på over 20 forskellige sprog. For dig, der skal lave en flersproget hjemmeside, vil dette uden tvivl være en fordel. I forhold til redigering står de begge stærkt, de tilbyder begge en innovativ træk-og-slip-editor, der gør det legende let at skabe et professionelt design. 

Ikke tid til at læse hele sammenligningen? Læs vores konklusion: Selvom Webnode gør meget rigtigt med sin platform, er den langt fra lige så brugervenlig som Wix. Da vi skulle lave hjemmesider med begge platforme, kom funktionaliteten på ​​Webnode til kort i forhold til Wix. Det skyldes i høj grad, at vi ikke havde samme række af applikationer, og dermed ikke kunne tilføje de ønskede funktionaliteter. Vores konklusion er derfor, at Wix kommer bedre ud af sammenligningen end Webnode. 

KategoriWixWebnode
Brugervenlighed10
Design og fleksibilitet11
Netbutik10
SEO10
Blogging01
Medlemsområde10
Flersprogede sider10
Mobilapplikation10
Kundeservice01
App- og marketingværktøjer10
Pris11
Resultat i alt:94
Gratis prøveperiodePrøv WixPrøv Webnode

Sammenligning af Wix og Webnode

Som tabellen ovenfor viser, har både Wix og Webnode nogle fordele og ulemper. Vi vil derfor gennemgå hvert punkt for at give en bedre forståelse af, hvad vi har lagt i vores score. På den måde kan du få en bedre forståelse af, hvad der adskiller de to, samt hvorfor vi har vurderet, som vi har gjort. 

1. Brugervenlighed

Når det kommer til brugervenlighed, skal der meget til at slå Wix’ platform. Virksomheden har længe skræddersyet sin tjeneste til nybegyndere, og her har brugervenlighed været et af fokusområderne. Resultatet er en utrolig nem at bruge træk-og-slip-løsning, der lader dig designe professionelle hjemmesider.

Webnode tilbyder ganske vist også sådan en løsning, men den er lidt mere kompliceret at bruge end Wix. Det tog lidt mere tid at vænne sig til Webnodes platform, og kontrolpanelet var sat op sådan, at man helst skulle bruge det et stykke tid, før det føles naturligt. Når det er sagt, tilbyder Webnode sin løsning på mere end 20 forskellige sprog – hvilket er imponerende. 

2. Design og fleksibilitet

Når vi skulle sammenligne design og fleksibilitet, var det som at sammenligne David og Goliat i størrelse. Webnode tilbyder over 200 forskellige skabeloner at vælge imellem, men vores indtryk var, at mange af disse desværre havde en smule forældede udseender. Wix tilbyder derimod mere end 1000 forskellige skabeloner, så der var noget for enhver smag.

Nu var ikke alle 1000 lige innovative, men det dannede et glimrende udgangspunkt for videre arbejde for de fleste designere. Noget, der til gengæld var en fordel ved Webnode, var, at alle skabeloner automatisk er optimeret til smartphones og tablets – noget Wix-siden ikke gør. Du kan også nemmere forhåndsvise et design i Webnode, noget vi gerne ser muligt i Wix. 

3. Netbutik

Hjemmesideprogrammer er blevet et populært valg for dem, der skal lancere deres egen netbutik, og dette er et område, som Wix har investeret meget i de seneste år. De har stadig ikke overgået Shopify, som stadig er #1 på dette, men de er blevet en seriøs udfordrer. Meget af dette skyldes, at Wix tilbyder et enkelt, men meget fleksibelt netbutiksmodul.

Her kan du tilføje en onlinebutik til ethvert Wix-websted og derefter få adgang til deres avancerede administrationsværktøjer. Webnode tilbyder på den anden side også et netbutiksmodul, der er nemt at sætte op, men det er langt fra lige så stærkt som Wix. Især begrænsninger på antallet af produkter, og hvordan disse kan kategoriseres, gjorde det uegnet til større netbutikker. Skal du udvikle en rendyrket netbutik, vil Shopify stadig være den mest populære, men mellem Webnode og Wix vil Wix uden tvivl gå sejrrigt ud af duellen. 

4. SEO

I starten var vi ikke helt sikre på, om vi havde fundet det rigtige kontrolpanel, men mulighederne for SEO med Webnode er simpelthen utilstrækkelige. Platform giver dig mulighed for kun at ændre de mest almindelige SEO-indstillinger, hvilket er alt for begrænset efter vores mening. Dette er især tydeligt sammenlignet med SEO Wiz hos Wix, som tilbyder omfattende SEO og vejledning til nye brugere. 

5. Blogging

En blog er ofte vigtig for at tiltrække organisk trafik til din hjemmeside, og både Wix og Webnode kommer med en indbygget blog-motor. Det betyder, at du nemt kan tilføje en blog til dit websted og derefter organisere, redigere og udgive indlæg. På dette punkt gør Webnode alt, hvad man kan forvente af en simpel blog, men Wix tilbyder langt større fleksibilitet til at skræddersy din platform. Vi er dog enige i, at Webnode i de fleste tilfælde vil være tilstrækkeligt til virksomheder, der kun skal have en simpel blog. De tilbyder simple publiceringsværktøjer, men Wix er stadig bedre for dig, der vil have muligheden for at vælge dit eget look. 

6. Medlemsområde 

Wix giver mulighed for at have eksklusive områder til betalende medlemmer på din hjemmeside, men det er ikke en funktionalitetvi, vi  har fundet hos Webnode. Dette er en funktionalitet, Wix længe har haft, men som vi har savnet over en periode med andre hjemmesideprogrammer. Nu har Squarespace for nylig introduceret dette til sine kunder, så vi kan håbe, at dette også vil dukke op på Webnode i den nærmeste fremtid. 

7. Flersprogede sider

På sprog er der ingen tvivl om, at Webnode er vinderen. De tilbyder deres platform på så mange som 20 forskellige sprog, hvilket gør dem til den ubestridte konge af flersprogede hjemmesideprogrammer. Vi har tidligere fremhævet dette i andre sammenligninger, og der er stadig lidt, der tyder på, at Wix eller Squarespace vil være i stand til at tage denne titel i den nærmeste fremtid. 

8. Mobilapplikation

Wix tog blogverdenen med storm, da de introducerede deres egen applikation med fulde redigeringsmuligheder. Dette sikrede dig som webmaster mulighed for at ændre indhold, publicere nye opslag og tilpasse din hjemmeside fra en smartphone eller tablet. Nu, selvom ikke al redigering er tilgængelig i applikationen (medmindre du har brugt Wix ADI), kan du stadig udføre en lang række opgaver. Dette giver dig mulighed for at udføre webmasteropgaver, uanset hvor du er, men du kan også vedligeholde din udgivelsesplan. Det eneste, du skal gøre, er at uploade indlægget til applikationen og publicere, ligesom hvis du havde din browser åben. Vi må sige, at vi er meget imponerede over de muligheder, Wix’ mobilapplikation tilbyder brugerne. 

9. Kundeservice

Når det kommer til kundeservice, er de to aktører meget forskellige. Wix tilbyder live chat, telefon, e-mail og en stor mængde brugervejledning, mens Webnode kun tilbyder brugervejledning og logget ind billetsystem. Det betyder, at du skal opsøge løsningen i deres brugervejledning eller vente på, at nogen fra kundeservice svarer på din henvendelse. Vi fik ganske vist et informativt svar inden for 1 hverdag, men i forhold til det store udvalg af kontaktmuligheder Wix (og andre konkurrenter) tilbyder, vil det simpelthen være for dårligt. Sejren her går derfor til Wix. 

10. Pris

Wix har længe været åben for at ville tilbyde den mest brugervenlige, men også omkostningseffektive løsning til begyndere. Her har de et udvalg på hele syv forskellige pakker, som du frit kan vælge imellem. De tilbyder også en gratis version, som gør det muligt at prøve platformen uden at betale noget. Når det er sagt, tilbyder begge priser, der er ret tæt på hinanden. Der vil derfor være lidt at vinde ved det rent økonomiske, hvis man skal sammenligne Webnode og Wix. Med det sagt kunne Wix være en mere skalerbar platform i det lange løb. Du kan nemlig nemt opgradere de forskellige pakker og dermed tilpasse tilbuddet til din virksomhed. 

Konklusion – Wix vs Webnode

Både Webnode og Wix er populære hjemmesideprogrammer, men der er næppe tvivl om, at Wix kommer bedst ud i forhold til brugervenlighed og kvalitet. Wix har længe været betragtet som det førende hjemmesideprogram på markedet, og de kan uden tvivl forsvare dette. De har en innovativ platform, der gør det legende nemt for enhver at lave en professionel 1-2-3 hjemmeside. Webnode tilbyder derimod et lidt mere kompliceret værktøj, som fører til en unødvendig skarp indlæringskurve for begyndere. De tilbyder også et glimrende værktøj, men i forhold til Wix når de desværre ikke helt til tops.