Wix vs. Squarespace (2024): Vigtige punkter, du bør kende til

Når det kommer til hjemmesideprogrammer, er Wix vs Squarespace uden tvivl to af de største, men hvilken af ​​dem er bedst egnet til nybegyndere? Dette er et spørgsmål, der ofte dukker op, når du opretter din første hjemmeside, men frygt ej! Vi har lavet hjemmesider med begge værktøjer, og i denne artikel finder du vores omfattende sammenligning af de to produkter. 

Der er ingen tvivl om, at både Wix og Squarespace er vokset enormt de seneste år, og det kendetegner også deres produkter. Fra at være middelmådige hjemmesideprogrammer er de nu blevet fuldgyldige platforme for både netbutikker og hjemmesider. Så hvilken af ​​disse er egentlig bedst til dit næste projekt? Det er præcis, hvad vi vil forsøge at besvare gennem denne omfattende sammenligning af de to populære produkter. 

Wix vs Squarespace – hvad adskiller dem?

Wix har længe været kendt for at være en brugervenlig platform med meget høj fleksibilitet. Squarespace tilbyder til gengæld en tilsvarende god platform rent designmæssigt, men den er ikke lige så nem at bruge. Især mulighederne for at prøve Wix gratis, samt det enorme udvalg af applikationer i Wix App Market ® adskiller de to konkurrenter. Squarespace tilbyder på den anden side bedre publiceringsværktøjer, så især for bloggere kan dette være godt at vide. 

Hvis vi skal opsummere forskellen mellem Wix og Squarespace, så er det uden tvivl brugervenligheden, der er den største forskel. Wix har længe arbejdet med høj fokus på brugervenlighed, og resultatet af dette er en platform skræddersyet til dig uden tidligere erfaring. Deres enkle træk-og-slip editor gør det muligt at lave professionelle hjemmesider helt uden behov for kendskab til HTML og CSS. 

Ikke tid til at læse hele sammenligningen? Læs vores konklusion her: Både Squarespace og Wix er fremragende platforme for dig, der vil lave din egen hjemmeside, men Wix udmærker sig i forhold til brugervenlighed. De har også et betydeligt antal udvidelser, der giver dig mulighed for at tilføje funktionalitet til din hjemmeside gennem applikationer. Konklusionen på denne sammenligning er således, at Wix tilbyder den bedste platform for dig, der leder efter et bekvemt hjemmesideprogram. 

KategoriWixSquarespace
Brugervenlighed10
Design og fleksibilitet11
Netbutik11
SEO11
Blogging01
Medlemsområde10
Flersprogede sider10
Mobilapplikation10
Kundeservice01
App- og marketingværktøjer10
Pris11
Resultat i alt:96
Gratis prøveperiodePrøv WixPrøv Squarespace

Sammenligning af Wix og Squarespace

Som vi har illustreret med tabellen ovenfor, tilbyder begge platforme en række værdifulde funktioner. Nu har vi allerede sagt, at Wix er bedre for nybegyndere, men vi vil også gennemgå hvert af punkterne nedenfor. Her finder du en mere dybdegående gennemgang af de forskellige kategorier, vi har sammenlignet platformene på. 

1. Brugervenlighed

Det første punkt, vi altid ser på, er brugervenlighed. Her tilbyder både Wix og Squarespace en simpel træk-og-slip-editor, men Wix’ løsning er generelt mere brugervenlig. Det skyldes, at du nemmere kan vælge forskellige elementer og frit placere dem, hvor du vil på skærmen. I Squarespaces løsning kan du bestemt også gøre det, men her skal du holde dig inden for de rammer, som de fleste af Squarespaces skabeloner bruger.

En anden fordel ved Wix er, at deres Wix ADI (Artificial Design Intelligence), som ved hjælp af et par simple spørgsmål vil skabe et skræddersyet design til dig. Så kan du nemt ændre resultatet, som du ønsker, inden du lancerer din hjemmeside. En ting, vi tidligt bemærkede, var, at Squarespaces løsning var langt mere besværlig. Især simple opgaver som redigering krævede en del bekræftelser, lagring og lignende – hvilket resulterede i, at det tog langt flere klik at udføre den samme opgave. 

Squarespace tilbyder heller ikke automatisk lagring som Wix, hvilket betyder, at du skal manuelt gemme dit arbejde med jævne mellemrum. Dette kan være tidskrævende og ikke mindst irriterende, hvis du skal lave flere hjemmesider med værktøjet. 

2. Design og fleksibilitet

Når det kommer til design og funktionalitet, kan Wix henvise til mere end 1000 forskellige skabeloner, der er tilgængelige for deres  brugere. Hos Squarespace er dette udvalg begrænset til omkring 100, plus yderligere 100, hvis du bruger designs fra tidligere versioner af platformen. Fordelen ved Squarespace er, at alle skabeloner, du finder her, er optimeret til tablets og smartphones, noget ikke alle Wix-skabeloner er. Det har dog også givet nogle begrænsninger. 

Det skyldes, at Squarespaces moduler er baseret på containere, altså begrænsede områder, hvor man kan placere forskellige elementer. Dette kan hurtigt blive begrænsende, hvis du vil have frie tøjler til at skabe dit eget design. Wix tilbyder derimod et langt mere fleksibelt design, men dette kræver bestemt lidt mere konfiguration, hvis du ønsker optimering af udseendet. 

På dette område var det ikke nemt at give en klar sejr, men vi vælger at gå efter fleksibiliteten i Wix. Ønsker du en simpel hjemmeside til at vise en portfefølje eller lignende, så vil Squarespace uden tvivl være et godt alternativ – hvis du derimod designer en hjemmeside fra bunden, vil løsningen desværre hurtigt blive opfattet som lidt begrænsende. 

3. Netbutik

På dette tpunkt var det svært at vælge en vinder, da begge programmer kommer med deres egne moduler til netbutikker. Her fremstår Squarespace som den mest “etablerede” spiller, men Wix har også de seneste år investeret kraftigt i sit netbutiksmodul. Resultatet af dette er, at begge tilbyder en enkel løsning til dig, der ønsker at designe både netbutik og hjemmeside. 

Her var stod det ret lige til sidst, så vi må sige, at begge tilbyder en god løsning til netbutikker. Det er værd at bemærke, at Wix tilbyder en billigere og mere skalerbar pakke, men Squarespace tilbyder uden tvivl også et solidt modul. Som følge heraf vælger vi at sige, at det er uafgjort i forhold til netbutik for de to hjemmesideprogrammer

4. SEO

Tidligere havde hjemmesideprogrammer et dårligt ry, når det kom til SEO, men vi har nogle indvendinger mod dette. Vores research viser, at du kan rangere fremragende på SEO, selvom du bruger et hjemmesideprogram til din side. På dette punkt er det værd at bemærke, at Wix de seneste år har udviklet en række værktøjer til SEO, som har gjort dem førende inden for netop dette. Især deres Wix SEO Wiz har gjort det meget nemmere for nybegyndere at komme i gang med SEO på deres side.

Den første sammenligning, vi lavede, resulterede i, at Wix klart kom ud på toppen, men Squarespace har i den seneste tid rettet en række mangler, vi tidligere har opdaget. Det er derfor værd at bemærke, at de også tilbyder et godt værktøj, det når bare ikke helt op i forhold til Wix. 

5. Blogging

Når vi taler om blogging, henviser vi ofte til publiceringsværktøjer. Det handler om, hvor nemt du kan skrive, redigere og publicere indlæg på din hjemmeside (blog). På dette punkt var der ingen tvivl – Squarespace er den bedste mulighed. De tilbyder nemlig en fleksibel editor, der ligner WordPress’ editor, hvilket gør den velegnet til både korte og lange indlæg. 

En anden funktion, vi kunne lide ved Squarespace, er muligheden for at tilføje kontaktformularer, nyhedsbreve og kort som indlejret i dit indlæg. Det er ikke funktioner, der findes i Wix’ løsning. Det er også muligt at tilføje eksterne tjenester som Disquis, så dine læsere kan give feedback uden at skulle logge ind. 

6. Medlemsområde

Det er blevet mere og mere almindeligt at tilbyde flere niveauer af en tjeneste, og så er det vigtigt med en god løsning til medlemsområdet. Her har Wix længe haft en løsning til dette på plads, mens Squarespace for nylig har lanceret sit modul til eksklusivt indhold. Formålet med dette er at gøre det nemmere at tilbyde eksklusivt indhold til betalende kunder, og på den måde øge omsætningen fra hjemmesiden yderligere. 

Squarespaces løsning til dette koster $ 9 om måneden, mens Wix tilbyder dette gratis som en del af sine abonnementer. De har også en række funktioner, Squarespace ikke tilbyder, herunder live chat, fora og dets egne brugerprofiler. Så er det måske ikke så mærkeligt, at Wix tager sejren på dette tpunkt. NB: Squarespaces løsning til medlemsområder er utrolig nem at sætte op og er derfor fremragende til blogs med eksklusivt indhold. 

7. Flersprogede sider

I dag er det blevet almindeligt at tilbyde hjemmesider på flere sprog, og det tilbyder både Wix og Squarespace. For at tilbyde flersprogede hjemmesider med Squarespace skal du installere Weglot-udvidelser, som i de fleste tilfælde vil kræve, at du har et ekstra abonnement. Weglot tilbyder ganske vist en gratis version, men den dækker kun et begrænset antal sider og op til 2000 ord, hvilket vil være for lidt for de fleste hjemmesider. 

Wix’ løsning er heller ikke perfekt på dette område, men den er mere stabil end Weglot til hjemmesider. Skal vi vælge mellem de to, vil vi uden tvivl anbefale Wix, men hvis du har tænkt dig at lave en hjemmeside med flere sprog, så kan det være værd at undersøge Webnode. Det er vores erfaring, at dette er den bedste platform for flersprogede websteder. 

8. Mobilapplikation

På mobilapplikationen er der næppe tvivl om, at Wix-sideejerapplikationen er den bedste mulighed. Her kan du styre store dele af din hjemmeside, samt få indsigt i analyser og din netbutik (hvis du har modulet til dette). På denne måde kan du nemt styre din hjemmeside fra din smartphone, uanset hvor du er i verden. 

Gennem applikationen kan du opdatere / redigere eksisterende indhold, eller du kan oprette nye indlæg til offentliggørelse på din hjemmeside. Dette sikrer, at du kan opretholde aktiviteten uden behov for en pc, når du er på farten. Især for bloggere vil dette være en nyttig funktionalitet, der gør det muligt at arbejde på farten. 

9. Kundeservice

Hvis du skal lave din første hjemmeside, kan der være problemer og udfordringer, du aldrig er stødt på før. Så er det godt at vide, at man sagtens kan få hjælp, hvis det er nødvendigt. Her tilbyder begge platforme kundeservice, men Squarespace har uden tvivl den bedste mulighed. Her kan du komme i kontakt med kundeservice via e-mail, live chat, gør-det-selv-hjælp og telefon. Wix tilbyder på den anden side kun telefonsupport og live chat. Vi bemærkede også, at Wix altid forsøger at tvinge kunderne igennem sit gør-det-selv-center, før de kommer i kontakt med en repræsentant, hvilket simpelthen blev irriterende i længden. 

10. Pris

På pris var det svært at ende med en klar konklusion. Dette skyldes, at Wix uden tvivl er den mest overkommelige mulighed, men de tilbyder også, hvad vi kan opleve som unødvendigt mange pakker (7). Squarespace tilbyder til gengæld kun fire forskellige abonnementer, hvilket giver et bedre overblik over, hvad du får ved købet. 

Her er det værd at bemærke, at Wix tilbyder en gratis version, mens Squarespace kun tilbyder 14 dages gratis prøveperiode. Den store forskel her vil være, at din hjemmeside forbliver aktiv med Wix’ gratis version, mens den med Squarespace forsvinder, når abonnementet udløber. Begge programmer har derfor nogle fordele prismæssigt, og vi har valgt at give begge point på dette punkt.