Wix vs. Shopify (2024): Vigtige punkter, du bør kende til

Skal vi virkelig prøve at sammenligne Wix vs Shopify? Er det ikke som at sammenligne æbler og pærer? Som du måske forstår, var vi lidt usikre på, om dette var en artikel, der var værd at tage fat på, men nysgerrigheden sejrede, så vi skrev den. For selvom Shopify længe har været det klare valg for dem, der skal lancere en netbutik, så har Wix stille og roligt bygget sig op til at blive en værdig udfordrer. 

Vi vil derfor se på, hvordan disse to platforme holder trit med hinanden på en række punkter, og resultatet kan måske overraske – Det overraskede i hvert fald os. For Shopify er en ren netbutiksplatform, mens Wix er et kedeligt hjemmesideprogram, der lever af billige løsninger, ikke? 

I denne artikel finder vi svar på, hvilken platform der er bedst for dig, der ønsker et fuldgyldigt hjemmesideprogram med muligheder for onlineshopping. Klar? – Lad os komme igang. 

Wix vs Shopify – hvad adskiller dem?

Da vi først tog fat på denne opgave, var vi skeptiske over for, om det overhovedet ville være muligt at sammenligne de to platforme. Vi har længe betragtet Shopify som netbutiksverdenens Wix, men hvad sker der, når du sætter de to platforme op mod hinanden? Resultatet var faktisk en langt mere jævn kamp, end vi havde forestillet os. Begge platforme tilbyder høj brugervenlighed, men når det kommer til design af hjemmesider, er Wix stadig den bedste mulighed.

I forhold til netbutiksaspektet og funktionalitet er du måske ikke så overrasket over, at Shopify faldt bedst ud. Dette er en omfattende platform, der danner rammen for flere tusinde netbutikker rundt om i verden. Derudover tilbyder begge platforme nemme træk-og-slip-editorer med mulighed for at bruge foruddesignede skabeloner til design. Alt dette får du uden at skulle kende hverken CSS eller HTML. Så hvad adskiller dem egentlig?

Ikke tid til at læse hele sammenligningen? Læs vores konklusion her: Der er ingen tvivl om, at både Shopify og Wix tilbyder kraftfulde platforme med flere avancerede funktionaliteter. Shopify er dog ved at blive lidt for centreret omkring driften af netbutikker og fejler på nøglepunkter som blogging, SEO og mobilapplikationer. Vores konklusion var derfor overraskende nok, at Wix kommer bedst ud af denne kamp efter en samlet vurdering. 

KategoriWixShopify
Brugervenlighed11
Design og fleksibilitet11
Onlinebutik11
SEO11
Blogging00
Medlemsområde10
Flersprogede sider10
Mobilapplikation11
Kundeservice01
App- og marketingværktøjer11
Pris11
Resultat i alt:98
Gratis prøveversionPrøv WixPrøv Shopify

Sammenligning af Wix og Shopify

Da vi skulle sammenligne Wix vs Shopify, var det vigtigt at have den rigtige vinkel på hele sagen. Det var derfor værd at sammenligne på en række forskellige punkter, men på et mere generelt plan. Vores konklusion endte derfor med, at Wix tilbyder en uovertruffen, brugervenlig platform til små og mellemstore netbutikker (med hjemmeside), mens Shopify uden tvivl er bedst til større (300 produkter eller flere) netbutikker. Nedenfor finder du en forklaring på de forskellige punkter, vi har kigget nærmere på. 

1. Brugervenlighed

Shopify markedsfører sig selv som den bedste platform for netbutikker, og det kan bestemt være korrekt – det er dog langt fra det enkleste. Shopify har ganske vist sat en fremragende brugeroplevelse op, men for førstegangsbrugere kan det være en ret omfattende proces at oprette deres første netbutik. Når det er sagt, vil du få en uovertruffen netbutik, når den først er sat op, men sammenlignet med Wix er processen simpelthen ret kompliceret.

På den anden side har Wix fokuseret på brugervenlighed, og deres Wix ADI giver dig mulighed for at oprette din egen hjemmeside på få minutter. Så kan du nemt tilføje Online Store-modulet, der giver dig mulighed for at publicere forskellige produkter på din side. Alt dette taget i betragtning kan du således lancere din helt nye netbutik på meget kort tid. Faktisk kan vi gå så langt som at sige, at Wix tilbyder det nemmeste hjemmesideprogram på markedet, hvilket er fremragende til nybegyndere. 

2. Design og fleksibilitet

Både Wix og Shopify kommer med et udvalg af færdige skabeloner, der gør det nemt at vælge udseendet af din netbutik. Der er dog et væsentligt punkt, der adskiller dem. I de fleste tilfælde skal du nøjes med at betale en engangspris på $140-$300 for de fleste skabeloner, der er tilgængelige hos Shopify, mens Wix tilbyder sine 60+ skabeloner helt gratis. Hvis du ønsker at tilpasse disse, tilbyder Shopify bedre fleksibilitet end Wix. 

Det skyldes primært, at man kan ændre HTML og CSS i Shopify-skabeloner, noget man ikke har mulighed for gennem Wix’ platform. Wix’ skabeloner er heller ikke optimeret så godt som Shopify, så i forhold til design går sejren til Shopify. 

3. Netbutik

På selve platformen er der næppe tvivl om, at Shopify tilbyder det bedste produkt. Da der er tale om en applikation, der er skræddersyet til netbutikker, kan du selvfølgelig lave en række opgaver her, som Wix ikke tilbyder i sit noget mere simple modul. Det er dog værd at bemærke, at Wix faktisk har bedre funktionalitet til at præsentere produkter. Her kan de tilbyde op til 100 muligheder, mens Shopify typisk tillader 3. Selvom dette trækker i Wix’ retning, er det stadig Shopify, der tager sejren på dette tidspunkt. 

4. SEO

Noget der længe har generet Shopify-brugere, er SEO. Platformen er langt fra effektiv inden for SEO, og de fleste er afhængige af SEM for at tiltrække kunder. Wix på den anden side har investeret meget i SEO gennem sit hjemmesideprogram, og lanceringen af deres SEO Wiz er et fremragende resultat af dette. Her kan du nemt justere alt fra Meta til titler, hvilket gør det meget nemmere at optimere hjemmesiden til søgemaskiner. Derudover er SEO Wiz fuld af nyttige tips og guides, som er nyttige, første gang du opretter en hjemmeside

5. Blogging

Da Shopify primært fokuserer på netbutikker, har de ikke det største udvalg til publicering. Du kan oprette landingssider og produktbeskrivelser, men ønsker du en mere omfattende blog, er de langt fra de bedste. Det er her den lange erfaring som hjemmesideprogram kommer ind som en klar styrke ved Wix. Ikke alene giver Wix dig mulighed for at tilføje en blogmotor til din hjemmeside, men den kan også integreres på tværs af onlinebutikken. På denne måde kan du nemt skabe informativt indhold, der henviser til netbutikken eller styrker din organiske SEO. 

6. Medlemsområde

På dette punkt har vi sammenlignet mulighederne for at tilbyde eksklusive områder eller indhold, og Wix stikker af med sejren uden modstand. Shopify tilbyder faktisk slet ikke denne funktionalitet, så konkurrencen var ikke ligefrem hård. Det er dog værd at bemærke, at Wix tilbyder en af de bedste løsninger til dette (sammenlignet med f.eks. Squarespace og Webnode). Faktisk kan du oprette et separat område for betalende medlemmer gratis, hvor de kan oprette en brugerprofil, kommunikere med hinanden og bruge forskellige fora, du har på din hjemmeside. 

7. Flersprogede sider

Et af de punkter, der fangede vores opmærksomhed på Shopifys hjemmeside, er det faktum, at de understøtter op til 20 forskellige sprog. Denne funktionalitet var dog ikke så imponerende, som vi troede, da den ikke er gratis. Du skal bruge en tredjepartsudvidelse til at levere de forskellige oversættelser til dine kunder. Her var der forskellige priser, men i gennemsnit kostede det omkring $20 om måneden, uanset hvilken Shopify-pakke du har. 

Når det er sagt, er dette stadig bedre end alternativet hos Wix. Dette skyldes, at Wix’ oversættelse ikke er specielt SEO-venlig og ikke tillader dig at oprette forskellige URL-strukturer på de forskellige sprog. Vores bedste anbefaling er virkelig at undgå Wix til flersprogede sider, da dette oftest blot vil ødelægge din SEO-strategi. 

8. Mobilapplikation

Når det kommer til mobilapplikation tilbyder begge programmer dette, men kun Wix giver dig mulighed for at redigere hjemmesiden direkte i applikationen. Shopify giver dog et bedre overblik over salg og resultater i sin applikation. På et mere generelt plan er begge applikationer nemme at bruge, og de giver dig mulighed for at udføre en række forskellige opgaver (den neutrale måde at sige, at vi ikke var helt enige med os selv om, hvilken der var bedst). 

9. Kundeservice

Hos kundeservice finder vi alt, hvad du kan forvente af seriøse aktører online. Både Shopify og Wix tilbyder 24/7 live chat samt muligheden for at ringe via telefon eller skrive e-mail. Vi var også meget glade for gør-det-selv-biblioteket hos begge, men Shopifys guider var lidt mere innovative at bruge. Vi sendte også næsten ens henvendelser til begge kundeserviceafdelinger og må sige, at vi er mest tilfredse med svaret hos Shopify. Dette kan have været baseret på, hvem vi talte med i den anden ende, men svaret fra Shopify var simpelthen mere detaljeret og nyttigt end det, vi fik fra Wix. 

10. Pris

På pris var modellerne ret ens, men Wix har en mere skalerbar plan. Dette gør det nemmere at tilpasse omkostningerne og ydeevnen til størrelsen af din netbutik nu. Derudover får du hosting og domæne inkluderet med Wix, mens du må nøjes med at købe det fra Shopify. Ud over dette var det kun et par dollars, der adskilte de to konkurrenter, så der var lidt at vinde ved en sammenligning af prisen. Hvis vi skulle vælge, ville vi dog have valgt Wix. Det skyldes, at du får et komplet hjemmesideprogram med et netbutiksmodul, mens Shopify er mere centreret omkring kun driften af en netbutik, også kaldet Webshopløsning. Den samlede værdi er derfor højere ved den tjeneste, du får hos Wix.