Wix SEO: Er det muligt at rangere højt på Google med Wix?

En grund til, at mange er tilbageholdende med at bruge hjemmesideprogrammer som Wix, har ofte været deres dårlige ry for søgemaskineoptimering (SEO). Wix har længe haltet efter konkurrenter som WordPress og Weebly på dette område, men sådan er det ikke nødvendigvis længere. Wix har gennemført en række opgraderinger til sin platform for at give dig alle de nødvendige SEO-værktøjer, du har brug for. 

Hvis du skal lave en hjemmeside med Wix, vil det være vigtigt at vide, at du faktisk har det, der skal til for at komme til tops i søgeresultaterne. Vi har derfor sat Wix på prøve for at finde ud af, hvor godt Wix SEO egentlig fungerer, og resultatet af dette kan findes i denne artikel. Du finder også nogle smarte tips til, hvordan du opnår succes med Wix SEO, så nu er det bare om at komme i gang. 

Fordele og ulemper ved Wix SEO

Selvom Wix er en utrolig brugervenlig platform, vil der også være nogle ulemper forbundet med lettere værktøjer. Vi har derfor forsøgt at veje fordele og ulemper op mod hinanden for et bedre indblik i, hvad det egentlig går ud på. 

FordeleUlemper
Du behøver ingen viden om kodning for at opnå resultater med Wix SEOLidt for grundlæggende, hvis du har til hensigt at implementere en omfattende SEO-strategi
Alle de værktøjer, du skal bruge, er integreret i Wix-løsningen, så du kan styre alt fra dit kontrolpanelIkke en optimal serversvartid sammenlignet med konkurrenter
Wix SEO understøtter Google-tjenester såsom Google Search Console (GSC) og Google Analytics (GA)Strukturerede data skal indtastes manuelt, hvis det er nødvendigt.
Wix Seo Wiz tilbyder nyttig oplæring i, hvordan man bruger de forskellige programmer effektivt

Vi har allerede testet en række hjemmesideprogrammer, og det er gennemgående, at mange af dem ikke har optimale løsninger til SEO. Her skiller Wix sig faktisk positivt ud ved, at de tilbyder en forholdsvis omfattende løsning, der er fuldt integreret. Nu er det vigtigt at bemærke, at dette ikke kan sammenlignes med Rank Math, Yoast og andre værktøjer til SEO, men for dig, der skal promovere en Wix-hjemmeside – vil vi bestemt sige, at dette er et godt udgangspunkt. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Hvad tilbyder Wix SEO?

For at kunne integrere en SEO-strategi er det vigtigt at kunne ændre den nødvendige information på din nye hjemmeside. Det handler om at gøre en hjemmeside så forståelig som muligt for GoogleBot, men også brugervenlig på tværs af platforme. Vi vil derfor se nærmere på nogle funktioner, du kan forvente adgang til gennem Wix SEO. Du kan også finde en oversigt over dette i tabellen nederst i afsnittet. 

Meta, URL og beskrivelse 

Grundlæggende SEO betyder, at din hjemmeside har de rigtige søgeord de bedste steder. Her er det vigtigt, at du kan ændre metatitlen både på hjemmesiden og de forskellige undersider, du har udgivet. Dette kan nemt gøres i Wix SEO, ved at hver side har sit eget SEO-overblik. Her indtaster du blot, hvad du ønsker af metatitel, metabeskrivelse og anden relevant information. 

Du kan også tildele hver side sin egen brugerdefinerede URL, hvilket gør det nemmere at strukturere indholdet. Her taler vi gerne om, at siden får en URL som minside.com/artikkel/WIX-SEO, frem for at den får en URL som minside.com/hsd08u24pgj. Førstnævnte er ikke kun mere informativ, men den gør det også lettere for crawlere at finde ud af, hvordan indhold er struktureret. Dette vil i høj grad påvirke din SEO og brugervenlighed. 

Mobiloptimering

En fordel ved Wix er, at alle sider kan optimeres til forskellige enheder. Det gør du nemt i editoren, så det sker ikke nødvendigvis i Wix SEO. Du finder mere om dette under sidelayout i editoren (hvor du har oprettet din hjemmeside). På det seneste har Google lagt stor vægt på brugervenlighed på mobilen, så at din side er mobiloptimeret vil helt sikkert have indflydelse på din samlede SEO-score. 

Det er dog noget, der bør sikres alligevel – da Google vurderer, at håndholdte enheder står for op til 60 % af trafikken til en række hjemmesider. Med andre ord kan en dårlig brugeroplevelse på en håndholdt enhed koste dig dyrt, da vigtig trafik går tabt over tid. 

SSL-kryptering (HTTPS)

Secure Sockets Layer (SSL) sikrer en sikker forbindelse og udveksling af information mellem en hjemmeside og brugeren. Tidligere har dette ikke været et vigtigt punkt, men efterhånden som fokus på privatliv og sikkerhed er vokset, er søgemaskinen også begyndt at straffe hjemmesider, der ikke har dette på plads. Hvis du har brugt Wix til at bygge din hjemmeside, kan du ånde lettet op. Alle Wix-sider tildeles automatisk et SSL-certifikat, så du behøver ikke bekymre dig om dette, så længe din side er live. 

301 redirects (ny URL)

Nogle gange kan det være nødvendigt at ændre URL’en på en populær side, men du ønsker ikke, at dem, der stadig har den gamle, får en fejlmeddelelse. Det vil så være nødvendigt at bruge en 301 omdirigering for at knytte de to adresser sammen. Hos Wix er dette indbygget i dit kontrolpanel, så du nemt kan gøre dette på egen hånd. Du skal blot indtaste den gamle og nye adresse, så ordner Wix resten af ​​sig selv. 

Sitemap

En sitemap er en oversigt over alle tilgængelige sider på din hjemmeside, og det er et værktøj, som GoogleBot kan lide at lede efter. Det er ofte noget, man glemmer, når man laver sin egen hjemmeside, men ved hjælp af Wix kan man nemt lave denne. Hos Wix finder du dette i dit brugerpanel ved at gå til marketing and SEO, og derefter gå til SEO Tools. 

Google Analytics

Som vi allerede har beskrevet, er det muligt at integrere Google Analytics på din Wix-hjemmeside. Dette giver et bedre indblik i, hvordan trafik og fastholdelse på din hjemmeside opfører sig. Indsigt i data fra Google vil altid være nyttig, da det netop er Googles søgemaskine, som de fleste forsøger at komme så højt i som muligt. 

Google Search Console

GSC er en anden tjeneste fra Google, der giver dig indsigt i, hvordan din hjemmeside klarer sig i søgeresultaterne. Dette vil give nyttigt indblik i, hvordan Google ser din side, samt hvordan de ændringer, du foretager, påvirker dine resultater. Hvis du følger Wix SEO Wiz’s guide, vil linkning af GSC være et af trinene i selvstudiet her. 

Tips til at opnå succes med Wix SEO

Selvom et hjemmesideprogram ikke kommer uden fejl, er det utroligt, hvad du kan opnå med Wix SEO. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvordan du i dag kan få mest muligt ud af dit abonnement. 

 1. Brug Wix SEO Wix. Wix har udviklet sin egen Wiz, der fører dig igennem en række nyttige punkter vedrørende SEO. Så sørg for at bruge dette til, hvad det er værd. Lad Wix selv vise dig, hvilke muligheder der er, og så hjælpe dig med at sætte alt op, du bør tænke på. 
 2. Sørg for et godt fundament. En fejl, vi ofte ser på nye hjemmesider, er, at de mangler det helt grundlæggende inden for SEO. Sørg derfor for, at du har meta, beskrivelse, URL’er og alt det andet sat op på en overskuelig måde fra første øjeblik. 
 3. Fokus på mobilen. Op til 60 % af datatrafikken i dag kommer fra smartphones og tablets, så sørg for, at din hjemmeside har en fremragende brugeroplevelse på disse enheder. Mange udviklere vælger i dag faktisk at fokusere på dette og så arbejde med desktopversionen bagefter. Heldigvis gør Wix det utrolig nemt at lave en optimeret hjemmeside til håndholdte enheder. 
 4. Tilføj sitemap. Mange anser en sitemap for at være forældet teknologi, men det vil være meget nyttigt for dem af jer, der har lanceret en ny hjemmeside. Søgemaskinen bruger sitemappet til at kortlægge, hvilke sider der er på hjemmesiden og derefter indeksere disse. Sørg for at slå indeksering til i dine SEO-indstillinger – du kan finde disse i dit Wix-kontrolpanel. 
 5. Opret forbindelse til Google Analytics. I øjeblikket er der ingen, der kan give et så godt indblik i din trafik, som Google Analytics kan. Du bør derfor sætte dette op så tidligt som muligt, så du kan overvåge resultaterne af dit arbejde. 

Sammendrag

En grund til, at mange vælger at bruge WordPress frem for hjemmesideprogrammer, er, at de tror, at løsninger som Wix ikke kan levere på SEO. I starten var det nok tilfældet, men nu har Wix gjort række tiltag, der gør, at dette ikke er tilfældet længere. Du får ganske vist ikke så avanceret SEO, som Yoast og Rank Math kan tilbyde, men du får mere end nok til en grundlæggende hjemmeside. Vores konklusion på dette punkt er derfor, at Wix SEO er mere end god nok til grundlæggende SEO og dig, der ønsker at indeksere i søgemaskinen. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Det, vi godt kan lide ved Wix

Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.

Fordele

 • star iconMange forskellige abonnementer
 • star iconMulighed for netbutik
 • star iconMulighed for blog
 • star iconTræk-og-slip funktion
 • star iconSkalerbar for virksomheder i vækst

Ulemper

 • star iconIkke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
 • star iconKan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
 • star iconKan blive dyrt med mange plug-ins