Sådan laver du en Wix-hjemmeside til din restaurant (2024)

Uanset om du for nylig har slået dørene op til din restaurant, eller blot vil følge med tiden – vil en hjemmeside være helt essentiel. Det kan dog være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man aldrig har lavet en hjemmeside før. 

Så kan det være godt at vide, at de rigtige ingredienser til en professionel hjemmeside ikke behøver at være hverken dyre eller svære at finde. Tværtimod kan du skabe en professionel hjemmeside med et par enkle trin og give din restaurant den digitale tilstedeværelse, den fortjener. 

Driver du en restaurant, vil du sjældent mangle noget at lave. Derfor er det vigtigt, at du kan lave en hjemmeside på kort tid – gerne uden at skulle lære noget kompliceret såsom kodning og HTML-design. Heldigvis findes der en løsning på netop dette – og derfor har vi udarbejdet denne guide. 

Her vil vi se nærmere på, hvordan du kan lave en professionel hjemmeside til din restaurant ved hjælp af hjemmesideprogrammet Wix. Denne løsning er skabt til dem, der ønsker effektive resultater, men hverken har ubegrænset tid eller penge. 

Oprettelse af en professionel hjemmeside

Hvis du aldrig har lavet en hjemmeside før, kan der være meget at huske. Vi har derfor valgt at sætte dette op i en simpel trin-for-trin guide, som du kan følge. Formålet med dette er, at du kan følge guiden i dit eget tempo, hvilket kommer godt med i en hektisk restaurant-hverdag. 

Trin 1: Find et hjemmesideprogram

Inden vi går i gang med selve hjemmesiden, vil det være nødvendigt at finde et værktøj til jobbet. Efterhånden er der kommet utallige hjemmesideprogrammer på markedet, men langt fra alle er disse egnede til jobbet. Vi har valgt at gå med Wix, men vi vil tage et kig på, hvilke muligheder der er tilgængelige, før vi går videre. 

En ting, som hjemmesideprogrammer ofte har været kendt for, er begrænset fleksibilitet. Teknologien er nu nået langt, men det er nok stadig sandt til en vis grad. Sammenligner vi et hjemmesideprogram med eksempelvis WordPress, vil det være utroligt begrænset, hvad du kan lave. En WordPress-hjemmeside vil dog kræve, at du kan kodning – eller har et budget stort nok til at ansætte en programmør. 

Hvis du vil se, hvilke alternative hjemmesideprogrammer der findes, kan vi anbefale eksempelvis Squarespace og Webnode. Begge disse har en lignende funktionalitet som Wix, men de tilbyder ikke så stort et udvalg af skabeloner. Derudover har de lidt forskellige priser, hvilket har gjort, at vi efter en samlet vurdering gerne går efter især Wix. 

Trin 2: Vælg en skabelon

Som vi allerede har nævnt, har vi valgt at bruge Wix som udgangspunkt for denne guide. Det skyldes blandt andet, at platformen er meget omkostningseffektiv og brugervenlig, men det er ganske vist noget helt andet, der overbeviste os mere – og vi taler selvfølgelig om udvalget af skabeloner

For selvom de fleste hjemmesideprogrammer har et udvalg af skabeloner til rådighed for deres brugere, er det få, der kan sammenlignes med Wix. Her kan du vælge mellem mere end 800 forskellige skabeloner, herunder et bredt udvalg til restauranter. 

Det eneste, du skal gøre, er at søge efter de skabeloner, der er relevante for dig (i dette tilfælde restaurant). Du kan herefter bladre igennem de forskellige muligheder, indtil du finder en, som du vil tage udgangspunkt i. Når du finder den, du kan lide, skal du holde musemarkøren over skabelonen. Så får du muligheden Edit. Klik på denne, og skabelonen åbnes automatisk i Wix’ editor. 

Trin 3: Tilpas din hjemmeside

Du vil nu have mulighed for at redigere hjemmesiden efter dine egne behov og præferencer. Dette omfatter udskiftning af farver, billeder og ikke mindst tekst. Du vil også kunne tilføje forskellige tjenester, og det er netop det, vi starter fra nu. 

Det første, du skal gøre, er at ændre det indhold, der er indtastet som standard. Dette inkluderer teksten på forsiden, helst en ‘om os’-side og de forskellige kontaktoplysninger indeholdt heri. Her skal du blot klikke på det felt, du vil ændre, og derefter skrive den nye tekst på pladsen. 

Når det grundlæggende er på plads, kan vi begynde at tilføje et par flere elementer til din nye hjemmeside. Et godt udgangspunkt for en succesfuld restaurant er, at kunderne ved, hvor den skal hen. Hos Wix kan du tilføje en ruteplanlægger fra Google Maps gratis. Du skal blot tilføje udvidelsen til Google Maps og derefter placere den, hvor du vil.

Hvis du vil fremme dine kulinariske færdigheder, kan det være en god idé at bruge nogle billeder. Sørg derfor for at erstatte alle pladsholderbilleder med dine egne billeder af mad, lokaler og kokke (hvis det ønskes). Skulle du ikke have dine egne billeder, kan du bruge gratis billeder fra Unsplash, Wix eller andre tjenester, der er tilgængelige på biblioteket. 

Sidst, men ikke mindst, bør potentielle besøgende have en nem måde at kontakte restauranten på. Her tilbyder Wix sin egen udvidelse til booking af aftaler. Tilføj den til din hjemmeside, så kunderne kan finde ud af åbningstider, hvornår der er ledige borde og lignende informationer. 

NB: En blog kan ofte være en nyttig forlængelse af din hjemmeside, før du planlægger en omfattende SEO-strategi. På den måde kan du nemmere lave en strategi med attraktive søgeord, samt tilbyde nyttig information til dine besøgende. 

Trin 4: Søgemaskineoptimering af din hjemmeside

En hjemmeside er ikke meget værd, hvis den ikke er synlig for dine kunder. Du kan selvfølgelig være så heldig at få nogen ind på din side direkte, men i de fleste tilfælde vil det være trafik fra søgemaskinen, der gælder. Det er da vigtigt, at din hjemmeside er søgemaskineoptimeret til de bedst mulige resultater. 

Her handler det om at skabe en hjemmeside, der er brugervenlig for dine kunder, men også let at forstå for søgemaskinen. Søgemaskiner som Google har robotter (crawlere), der rejser rundt på internettet på jagt efter ny information. Disse leder efter specifikke søgeord, der kan give dem et indblik i, hvad din hjemmeside handler om. 

Til dig, der er ny inden for SEO, anbefaler vi, at du bruger Wix SEO Wiz. Dette er en praktisk guide, der fører dig igennem alle de nødvendige trin til optimeret indhold på din hjemmeside. Du skal også sørge for at poste din virksomhed på “Google My Business”, hvor du kan indtaste et link til din hjemmeside. 

Sidst men ikke mindst kan det være nyttigt at tilføje Yelp eller en anden anmeldelsesudvidelse fra Wix App Market. På den måde kan du indsamle ægte feedback fra kunder, hvilket vil styrke din SEO over tid. 

Trin 5: Markedsfør din virksomhed 

Når alt er på plads, er det tid til at promovere din nye hjemmeside. Her anbefaler vi, at du bruger de forskellige kanaler, du har adgang til. Dette kan være sociale medier, TripAdvisor, Yelp og lignende tjenester. På den måde udbreder du kendskabet til din hjemmeside og de muligheder, der er her. 

Vil du øge din eksponering, kan du også vælge at bruge mere aktive netværk som SnapChat og Instagram. Disse egner sig fremragende til en visuel præsentation, som kan komme godt med, når man skal vise, hvad restauranten har at byde på. 

Mange spisesteder har også valgt at bruge TikTok – da dette er en nem platform til at skabe visuelt indhold med en imponerende rækkevidde. Denne type indhold vil helt sikkert kræve noget arbejde og en klar strategi, men med tiden kan det give adgang til værdifuld trafik. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Sammendrag

En digital tilstedeværelse er for længst blevet vigtig for alle virksomheder – også restauranter. Det kan dog være svært at finde tiden til at sætte sig ned og lave en hjemmeside fra bunden. Du har ganske vist mulighed for at ansætte en til jobbet, men det vil ofte være meget dyrt i det lange løb. 

I denne artikel har vi derfor kigget nærmere på, hvilke muligheder der findes ved at bruge et hjemmesideprogram, og mere specifikt hvilke muligheder Wix giver sine brugere. Her kan du vælge mellem mere end 800 forskellige færdige skabeloner, som du så kan tilpasse efter dine egne ønsker. 

Det, der har gjort Wix til et velegnet hjemmesideprogram til restauranter, er alle de forskellige udvidelser, du får inkluderet på platformen. Her kan du tilføje funktionalitet til bordbestilling, kontaktoplysninger og et kort, så besøgende lettere kan finde din restaurant. 

Nu er det vigtigt at bemærke, at en professionel hjemmeside er vigtig for din virksomhed – men den vil ikke kompensere for behovet for service og kulinarisk perfektion. Sørg derfor for, at du laver en hjemmeside, der repræsenterer, hvad du ønsker at opnå med din restaurant på en pæn og enkel måde. 

Vi håber, at denne guide har været nyttig for dem af jer, der skal lave en restauranthjemmeside med Wix. 

Opret en gratis hjemmeside med Wix i dag