Sådan opretter du en medlemsside med Wix (2024)

Så snart du har oprettet en hjemmeside, bliver denne rammen om din digitale tilstedeværelse. Her vil du give information, publicere indhold – og i mange tilfælde også sælge produkter. Med andre ord kan vi sige, at en digital tilstedeværelse er essentiel, uanset hvilken branche du befinder dig i. 

Her vil en professionel hjemmeside helt sikkert være en vigtig pointe, men vil du tage dette endnu længere – så vil en medlemsside være det naturlige næste skridt. Dette er en type hjemmeside, hvor du yderligere kan engagere dine følgere og potentielt skabe en stabil indkomst fra dit indhold. 

Der er dog mange, der er tilbageholdende med at lancere sådan en side, da de ofte tror, ​​at dette vil være meget dyrt. Vi vil derfor se nærmere på, hvordan du kan lancere en medlemsside med Wix – samt hvad denne type hjemmeside betyder for dine brugere. 

Hvad er en medlemsside?

Kort sagt er en medlemsside en hjemmeside, hvor du tilbyder eksklusivt indhold beskyttet af et login eller betalingsmur. På den måde kan du tilbyde indhold, der ikke er åbent tilgængeligt, men kun er for dine medlemmer. 

Der findes nu selvfølgelig en række varianter af denne model, men den mest almindelige er, at du opkræver betaling i form af et abonnement. Til gengæld for at betale et beløb vil kunder (brugere) få adgang til det eksklusive indhold, der findes på dine medlemssider. 

Nogle gode eksempler på dette, som de fleste er stødt på, vil være såkaldte ‘plus’-artikler hos netaviser, hvor man kun kan læse en lille del uden et aktivt abonnement. Her er mange muligheder, og det behøver ikke at være svært at sætte sådan en side op. Så hvis du har indhold, der er værd at beskytte, kan et medlemsside være et godt udgangspunkt. 

Fordelene ved en medlemsside 

Der kan ganske vist være en række fordele ved at lancere en medlemsside, men den største er uden tvivl indtægt. Ved at tilbyde eksklusivt indhold mod betaling, kan du opkræve betaling for dit indhold på en helt ny måde. Her kan du kræve betaling for indhold, tjenester eller produkter, som udelukkende er tilgængelige for dem, der betaler for det. 

Den næste fordel ved dette vil være, at du har en meget skalerbar plan ved hånden. Mange ønsker fuld adgang til det indhold, de følger, hvilket betyder, at mange er villige til at betale et par kroner om måneden. På den måde kan du tiltrække nye kunder eller følgere på en mere effektiv måde. Her kan det også være en god idé at køre rabatperioder, hvor du får medlemskab til nedsat pris i en tidsbegrænset periode. 

Sidst men ikke mindst vil en hjemmeside med en medlemsside være en god måde at etablere troværdighed på. Det faktum, at mange er villige til at betale for dine oplysninger, vil være en effektiv måde at opbygge tillid til din ekspertise på et område. Kort sagt vil det vise, at mange stoler på din ekspertise ved at være villige til at forpligte sig til en betaling. 

Hvordan opbygger du en succesrig medlemsside med Wix?

En grund til, at mange er tilbageholdende med at lancere deres egen side, er fordi de synes, det er krævende. Men det er det ikke. Du kan relativr nemt starte en succesfuld hjemmeside gennem et par trin. Her er de nødvendige trin:

 1. Vælg en medlemsmodel 
 2. Find en hostingplatform (såsom Wix)
 3. Fremstil det nødvendige indhold 
 4. Markedsfør din tjeneste 
 5. Udvikl en positiv medlemsoplevelse
logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

1. Vælg en medlemsmodel

Inden du vælger, hvordan du vil opsætte din medlemsside, skal det er det vigtigt, at du har en god forståelse for, hvordan du vil modellere medlemskabet. Dette handler primært om, hvordan du vil levere det eksklusive indhold til dine brugere. 

Du bør derfor starte med at besvare følgende spørgsmål, inden du går videre;

 • Hvilken slags indhold skal jeg tilbyde brugerne?
 • Hvordan vil dette indhold blive distribueret til dem?
 • Hvilken adgang vil jeg have, at de skal have til indholdet?

Her er der en række forskellige varianter, du kan vælge imellem, så sørg for at undersøge dine muligheder, inden du træffer en beslutning. Vi har valgt at komme ind på alle mulighederne, så du bedre kan træffe denne beslutning. Husk, at du også kan vælge kombinationer af disse, hvis det passer bedst til dit produkt.

Drip feed medlemskab

Drip feed medlemskab er en populær model, hvor du gradvist distribuerer nyt indhold til dine brugere. Et godt eksempel på dette er, hvordan HBO og andre producenter udgiver et afsnit af tv-serier hver uge. 

For brugerne betyder det, at de har god tid til at indtage indholdet, før der kommer noget nyt ud. For dig som producent betyder det, at du fastholder kunder over en længere periode, så længe der er nyt indhold. 

All-inclusive medlemskab

En anden type medlemskab du kan tilbyde er såkaldt all-inclusive.. Her giver du øjeblikkelig adgang til alt indhold på din hjemmeside, når nogen betaler for deres abonnement. Fordelen ved dette er, at du ikke skal holde styr på udgivelser, men det betyder også, at brugerne ikke behøver et langtidsabonnement. 

Tidsbestemt medlemskab

Sidst, men ikke mindst, har du et periodemedlemskab. Dette er en utrolig almindelig abonnementsform, der i dag bruges på utallige platforme. Et sådant abonnement fungerer ved, at brugerne køber adgang til indholdet over en bestemt periode. Her er det almindeligt at købe til 1 eller 12 måneder, men nogle tilbyder også andre perioder. 

2. Find en hostingplatform (såsom Wix)

Så snart du har fundet ud af, hvilken medlemsmodel du vil bruge, er det tid til at implementere denne på din hjemmeside. Bruger du WordPress og andet CMS, vil dette ofte være i form af et plugin, der skal installeres direkte på din hjemmeside. 

Bruger du derimod Wix’ hjemmesideprogram, er dette et modul, som du nemt kan tilføje til enhver hjemmeside, du har oprettet. Du kan derefter hurtigt og nemt tilpasse dette medlemsområde, som du ønsker det. Husk, at du skal skabe en enkel, men også attraktiv brugeroplevelse for dine kunder. 

3. Fremstil det nødvendige indhold 

Før du kan opkræve betaling for din tjeneste, skal der være tilstrækkeligt indhold tilgængeligt. En fejl, mange begår, er, at de opretter et betalt abonnement fra starten, men dem, der køber det, får ingen værdi for pengene. Her vil der hurtigt opstå en dårlig situation, hvor nogen udtaler sig negativt om tjenesten – og dermed afskrækker nye abonnenter fra at tilmelde sig. 

Sørg derfor for, at du har tilstrækkeligt indhold tilgængeligt, før du beder nogen om at betale for adgang. Hvis ikke, vil hjemmesiden blive opfattet som dårlig, og du vil hurtigt miste kunder. Når din hjemmeside selv har nok indhold, så vil det være tid til at oprette en landingsside eller anden måde at promovere det betalte abonnement på. Der er utallige måder at gøre dette på, så se hvad der passer bedst til din hjemmeside. 

4. Markedsfør din tjeneste 

Nu begynder tingene at tage form, men det nytter ikke meget at have en betalt tjeneste, hvis ingen ved, at den eksisterer. Du skal derfor være opmærksom på, at der skal bruges en del tid og energi på digital markedsføring. Læg en god strategi for, hvordan du vil markedsføre din ydelse og sørg for, at dette bliver udført på en effektiv måde. 

Har du et relativt nyt brand, vil det være fordelagtigt at bruge omkostningseffektive platforme som Facebook, Twitter og Instagram. Du kan også overveje at give en ‘forsmag’ ved at tilbyde en gratis prøveperiode eller et uddrag af din betalte tjeneste. Dette kan give en bedre forståelse af, hvad de kan opnå, og dermed øge sandsynligheden for, at de vil se den værdi, det giver. 

Ønsker du at sprede dit budskab mere effektivt, kan det være en god idé at bruge affiliate marketing og influencere. Førstnævnte virker ved at få andre til at promovere dit produkt mod at de får en kommission fra dit salg. Et samarbejde med attraktive influencere kan også sikre, at dit produkt havner foran den rigtige målgruppe. 

5. Udvikl en positiv medlemsoplevelse

Så snart du får nogen til at betale for din tjeneste, kommer den virkelige udfordring. Nu skal du sikre dig, at de ikke kun tegner et abonnement, men også at de får valuta for pengene. Her vil meget indhold helt sikkert gøre meget godt, men du skal også sørge for, at de får en positiv oplevelse. Det er vigtigt, at kunderne får et godt indtryk af hjemmesiden, og dig som leverandør. Hvis ikke, er der stor sandsynlighed for, at du mister kunder.

Dette kan være så simpelt som at kommunikere direkte med dine brugere. Opret fora og andre kanaler, hvor de kan kommunikere med hinanden, eller opret inkluderende aktiviteter. 

Kundeservice vil også være en del af dette punkt. Nogle vil måske gerne tegne et abonnement, men så skifter de mening – eller de oplever noget, der betyder, at de skal skære i omkostningerne. Det er da vigtigt, at de bliver mødt med den respekt og professionalisme, der kan forventes som betalende kunde. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

Det, vi godt kan lide ved Wix

Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.

Fordele

 • star iconMange forskellige abonnementer
 • star iconMulighed for netbutik
 • star iconMulighed for blog
 • star iconTræk-og-slip funktion
 • star iconSkalerbar for virksomheder i vækst

Ulemper

 • star iconIkke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
 • star iconKan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
 • star iconKan blive dyrt med mange plug-ins

Sammendrag

Et medlemsside kan være en effektiv måde at generere nye indtægter fra dit indhold. Der er dog mange, der ikke går i gang med dette, da de tror, det indebærer meget kompliceret arbejde. I denne artikel har vi derfor kigget nærmere på, hvordan du kan sætte dette op ved hjælp af det praktiske Wix hjemmesideprogram. 

Ofte stillede spørgsmål om Wix medlemshjemmeside

Hvordan opretter jeg en medlemshjemmeside på Wix?

For at oprette en medlemshjemmeside på Wix skal du først oprette en konto og vælge en skabelon. Derefter skal du tilføje Wix Members-appen fra Wix App Market og konfigurere den efter dine behov. Du kan tilpasse medlemssider, oprette betalte planer og styre medlemstilgang til specifikt indhold.

Kan jeg have flere medlemsniveauer med forskellige fordele?

Ja, du kan have flere medlemsniveauer med forskellige fordele på din Wix medlemshjemmeside. Du kan oprette forskellige betalte planer med varierende adgang til indhold, tjenester og rabatter, så du kan tilbyde en skræddersyet oplevelse til dine medlemmer.

Hvordan beskytter jeg mit indhold på en Wix medlemshjemmeside?

For at beskytte dit indhold på en Wix medlemshjemmeside skal du sikre, at kun registrerede medlemmer kan få adgang til det. Du kan gøre dette ved at bruge Wix Members-appen til at styre adgangen til specifikke sider og indhold baseret på medlemskabsniveau og betalingsstatus.

Kan jeg integrere betalingssystemer i min Wix medlemshjemmeside?

Ja, du kan integrere betalingssystemer i din Wix medlemshjemmeside. Wix understøtter forskellige betalingsudbydere, såsom PayPal og Stripe, så du nemt kan modtage betalinger fra dine medlemmer og tilbyde sikre, bekvemme betalingsmuligheder.