Wix-domæner og e-mail: Alt du skal vide (2024)

Wix har længe været en populær alt-i-én-løsning, når det kommer til hjemmesideprogrammer, men hvordan klarer de sig, når det kommer til tekniske fornødenheder ud over selve din hjemmeside? Hvordan knytter man eksterne domæner til en Wix-hjemmeside er et spørgsmål, der ofte dukker op, og vi har derfor skrevet denne artikel om netop dette. 

I denne guide dækker vi alt, hvad du har brug for at vide om domæner og e-mail hos Wix, samt hvilke muligheder der er tilgængelige for dig som bruger. Så hvis det er noget, du undrer dig over, er du helt sikkert kommet til det rigtige sted! Læs videre, så tager vi dig igennem, hvad du bør vide.

Har jeg virkelig brug for mit eget domæne?

Som de fleste ved, tilbyder Wix en gratis version af sin tjeneste, hvor du kan oprette en hjemmeside uden at skulle betale for det. Dette er velegnet til dig, der ønsker at prøve tjenesten eller blot har brug for en midlertidig hjemmeside, men hvis du har tænkt dig at bruge siden – så vil et separat domæne være nødvendigt.

Alle hjemmesider, der er oprettet gratis med Wix, vil have en URL, der ligner name.wixsite.com/mysite. Dette fungerer godt nok til en skoleopgave eller et midlertidigt projekt, men udover dette vil hverken søgemaskiner eller besøgende tage sådan en side særlig seriøst. Du bør derfor have et separat domæne som fx websitelab.dk.

Hvis du vil tilknytte et brugerdefineret domæne til en Wix-side, skal du opgradere til et af deres betalte abonnementer. Her er det godt at bemærke, at det ikke er lige meget, hvilken pakke du vælger. Alle betalte abonnementer fra Wix inkluderer muligheden for at bruge et brugerdefineret domænenavn. 

Deres mest overkommelige abonnement Connect Domain koster $4,50 om måneden, mens Combo, Unlimited og VIP koster $8,50, $14,50 og $26 om måneden. Det første år, du bruger et af disse abonnementer, vil du få et tilpasset domæne inkluderet, mens det vil fornyes til omkring $10 årligt + abonnement i de efterfølgende år. 

Forskellige domænenavne hos Wix

Når du vælger et domænenavn, er der muligheder for at bruge forskellige udvidelser. I Danmark er det almindeligt at bruge .dk domæner, men du kan også finde .org, .com, .net og en række andre. Alle disse er naturligvis tilgængelige hos Wix, men det er vigtigt, at du vælger det, der er mest relevant for dig. 

Formålet med sådanne endelser er at sige noget om, hvad siden egentlig handler om. .dk er en dansk side, .org er for organisationer, mens .com er for virksomheder internationalt. Der er selvfølgelig ingen love og regler for, hvilke af disse du kan bruge, men det er godt at tænke det igennem. 

Knyt et domæne til Wix-webstedet

En misforståelse, der ofte er opstået ved brug af Wix, er, at du kun kan bruge domænenavne købt gennem deres løsning. Det er heldigvis ikke tilfældet, og du har to muligheder, hvis du vil bruge et eksisterende domæne til din hjemmeside. Vi vil derfor se på, hvilke alternativer der er, samt hvordan du kan implementere dem så nemt som muligt. 

Overfør domæne til Wix

Det letteste ville selvfølgelig være at overføre dit domæne til Wix og derefter linke det til din hjemmeside. På den måde har du det hele samlet, og det kører gnidningsfrit. For at dette er muligt, skal du låse domænet op hos den eksisterende registrator (f.eks. GoDaddy, Domænehop, NameCheap), for at det kan overføres. 

Du skal herefter få adgang til en EPP-nøgle (autorisationskode), som bekræfter, at du vil flytte domænet fra en registrar til en anden. Hos de fleste finder du dette som en del af informationen om dit domæne, men det er også muligt at få det gennem kundeservice. 

Inden du flytter et domæne fra en registrator til Wix, bør du tjekke følgende:

  • At endelsen på dit domæne er godkendt af Wix
  • At du ikke behøver at flytte det igen inden for 60 dage
  • Hvis der er knyttet privatlivsbeskyttelse til dit domæne, så vil det ikke være muligt at flytte, før beskyttelsen er deaktiveret
  • Dobbelttjek at du har adgang til den mail som bekræftelsen sendes til – da dette er essentielt for din overførsel. 

Link et domæne til Wix fra en anden registrator

Hvis du derimod ønsker at forlade dit domæne hos dets nuværende registrar, kan du foretage en DNS-ændring. På denne måde kan du forbinde din hjemmeside oprettet med Wix til et domæne, der hostes af en anden udbyder. Den nemmeste måde at gøre dette på er at ændre navneserveren, men du kan også oprette et brugerdefineret domænenavn (DNS) gennem indstillingerne. 

Disse ændringer kan være lidt komplicerede, hvis du ikke har gjort det før, så kontakt kundeservice, hvis du er i tvivl. Wix har også en række guides til, hvordan du gør dette med forskellige registratorer, så det kan være værd at se nærmere på disse. 

E-mail til din Wix- side

Som en del af din hjemmeside er det almindeligt også at have en e-mailadresse knyttet til dette domæne. En række registrartjenester tilbyder dette, men hos  Wix skal du bruge en ekstern tjeneste. De tilbyder en aftale knyttet til Google Workspace, men denne er ikke den mest budgetvenlige for dig, der har et lille budget

Et godt alternativ kan derfor være at bruge e-mail hosting hos en virksomhed som NameCheap. Denne tilbyder dette til en rimelig pris og funktionelle servere, som du hurtigt sætter op til din foretrukne enhed. På den måde kan du hurtigt og nemt komme i gang. Det er værd at bemærke, at du kan bruge sådanne tjenester, selvom du har et domæne med Wix. Du skal bare sætte det op, så disse servere derefter kommunikerer med hinanden som en del af dine indstillinger. Wix har en fremragende guide om dette for dem, der ønsker at lære mere om dette. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja