Webnode er vokset hurtigt til at blive en af de største hjemmesidebyggere på markedet og kan i dag henvise til mere end 40 millioner brugere. Platformen har stor brugervenlighed, men det er især muligheden for at finde mere end 20 forskellige sprog, som adskiller den fra nogle af konkurrenterne. Vi har derfor set nærmere på, hvad vi kan forvente af denne hjemmesidebygger og delt vores Webnode-erfaringer.
Virksomheden har gennemgået en omfattende opdatering af sin platform i det seneste år og ændret på en række funktionaliteter. Dette har ført til en ny og innovativ løsning, men er den virkelig bedre end den, vi allerede har testet? Det er det, vi gerne vil finde ud af, når vi nu dykker langt ned i, hvad Webnode har at tilbyde sine brugere.
Brugervenlighed
Noget af det, som har gjort Webnode så utroligt populært i de senere år, er brugervenlighed. Her får du adgang til en meget funktionel platform, hvis du er doven og gerne vil lave en professionel hjemmeside, som er samlet på et sted. På denne måde undgår du have styr på integration fra forskellige værktøjer, uploading eller redigering. Bare sæt det op med dit ønskede abonnement, så er du straks i gang med din hjemmeside.
Du vælger selv, om du vil bruge et færdigt tema (template), eller om du vil starte med en blank side. Derefter kan du opbygge hjemmesiden, præcis som du vil med de forskellige tilgængelige elementer. Dette vil tage lidt ekstra tid, men ved hjælp af træk-og-slip-elementer kan du hurtigt lave en professionel side, der er lige som du ønsker det.
Hvis du vil have nogle tips og tricks undervejs, så er der flere vejledninger tilgængelige på Webnodes hjemmeside. Her finder du et omfattende videnscenter såvel som muligheden for at stille spørgsmål til professionelle designere, hvis du har behov for det. For nybegyndere er hele platformen sat op på en relativt naturlig måde, så du bliver guidet gennem hele processen.
Muligheden for selv at vælge sprog, inklusive norsk – er en god mulighed for nybegyndere. Det gør det lidt lettere at forstå det tekniske omkring løsningen og dermed være i stand til at få et bedre indtryk af, hvad du skal gøre. De fleste af deres vejledninger er også tilgængelige på norsk, så vi er meget tilfredse med Webnode. Udvalget er ikke så omfattende som med Wix og Squarespace, men de tilbyder stadig glimrende værktøjer, som har stor brugervenlighed.
Funktionalitet
Når det kommer til vores erfaringer med Webnode, er det især den enkle træk-og-slip-editor, der er værd at bemærke. Her kan du nemt vælge elementer fra en stor menu og bare placere dem, hvor du ønsker på din hjemmeside. Det betyder, at du kan arbejde i frontend og slippe dine bekymringer om alt, hvad der har at gøre med kode, CSS og HTML-strukturering.
Hvis du vælger et abonnement fra Mini eller højere, så vil du få adgang til det meste af funktionaliteten. Undtagelsen er en webshop, som kræver, at du tegner et Standard eller Proff abonnement. I de næste sektioner vil vi se nærmere på, hvilke funktioner du bør kende på Webnode-platformen.
Hjemmesidebygger
Den primære funktion (tjeneste) de fleste er på udkig efter, når de registrerer sig hos Webnode er deres hjemmesidebygger. Dette er et innovativt værktøj, hvor du bruger enkle træk-og-slip-elementer til at opbygge din hjemmeside. Her kan du selvfølgelig vælge, om du ønsker at bruge en færdig template eller opbygge din hjemmeside fra bunden af. Uanset hvilken måde du foretrækker, vil du hurtigt få etableret en professionel hjemmeside med deres hjemmesidebygger.
Webnode e-mail
De fleste Webnode-abonnementer inkluderer både hosting og e-mail, hvilket betyder, at du kan knytte en e-mailadresse til din hjemmeside, uden at det koster noget ekstra. Her skal du som minimum have adgang til Mini (så får du en e-mailkonto), eller du kan opgradere til en større, hvor du får henholdsvis 20 eller 50 konti til rådighed. Webnode e-mail kan være direkte knyttet til en agent som Outlook og Apple Mail – eller du kan benytte dig af deres webmail-løsning. Den er forholdsvis enkel at bruge, men kan blive lidt uoverskuelig, hvis du har meget trafik, som kommer ind på din konto.
Færdige skabeloner
Som vi allerede har nævnt, kan du bruge hjemmesidebyggeren til Webnode til at lave en stilfuld ny hjemmeside. Men hvis du ikke helt ved, hvordan du vil have, at hjemmesiden skal se ud, kan det være nyttigt at bruge en færdig skabelon. Her finder du hundredvis af skabeloner, som er helt gratis for dig at tage udgangspunkt. Disse gør det muligt at få en fiks og færdig hjemmeside hurtigt, så du kan fokusere på de detaljer, du vil ændre.
Alle Webnode-templates kan tilpasses efter dine ønsker, hvilket betyder, at du nemt kan udskifte tekst, billeder, overskrifter, indhold og form. Du kan også flytte rundt på elementer, hvis du ønsker dette undervejs. På den måde slipper du for at tænke på struktur, menuer og lignende – og kan i stedet gøre siden visuel som du ønsker det.
Hvis du vælger at bruge en færdig skabelon, skal du sørge for at ændre alt fra skriftligt indhold. Det er ofte Lorem Ipsum eller placeholder tekst, der bruges i disse skabeloner, noget en besøgende hurtigt vil opdage. Du skal derfor sørge for, at alle tekster opdateres til faktisk indhold, før du gør din side synlig for andre.
Webshop
Webnode tilbyder sit eget modul til webshops, som gør det nemt at tilføje dette til din hjemmeside. Hvis du vil have adgang til denne mulighed, skal du opdatere til et større abonnement (såsom Standard og Proff), men det er en lille pris at betale for en funktionel webshop. Vi har set nogle blandede tilbagemeldinger sammenlignet med Wix webshop, men responsive webshop-skabeloner gør dette utroligt brugervenligt.
Alt, hvad du skal gøre, er at opgradere til en plan, hvor webshop er tilgængelig, så du kan vælge at manuelt tilføje modulet. Derefter kan du bare bruge editoren til at designe denne del af din hjemmeside, som du gerne vil. Inkluderet i abonnementet er der flere forskellige betalingsmetoder, og du kan knytte den direkte til de leveringsmetoder, du måske ønsker at tilbyde.
Her er det godt at bemærke, at både leverandører og betalingsmetoder vil påføre yderligere omkostninger ud over, hvad du betaler til Webnode. De fleste betalingsmetoder vil tage en procentdel af din omsætning, mens fragtfirmaer har lidt forskellige praksis. Derfor kan det være en god idé at tage udgangspunkt i, hvor dine kunder befinder sig, og derefter se på hvilke metoder som er mest effektive for din målgruppe.
Blog
Hvis du laver en hjemmeside til din virksomhed, så er det let at tilføje en blog på den færdige hjemmeside. Webnode har flere intuitive værktøjer, der let giver dig mulighed for at tilføje dette som et supplement. Derefter kan du enten vælge at vise blogindlæggene på forsiden eller bare have en selvstændig subpage, hvor alt indhold fremstår. Du vil også finde en række færdige skabeloner, som gør det nemt at finde det udseende, der er bedst til dit projekt.
Kundeservice
En funktion, der virkelig adskiller Webnode fra mange af deres konkurrenter, er, at de kan tilbyde kundeservice på alle 20 sprog, som tjenesten er tilgængelig på. Her lover de svar inden for 24 timer, hvilket er imponerende. Wix har ganske vist 24/7 chat integreret, men det finder man endnu ikke hos Webnode. Hvis du har et premium-abonnement, har du adgang til telefonsupport og et ticket-system, som giver dig mulighed for at indsende henvendelser.
De svarer forholdsvis hurtigt på disse, så det imødekommer de flestes behov. Det er også godt at bemærke, at de har et kæmpe stort udvalg af brugervejledninger tilgængelige på mange sprog. Disse er af høj kvalitet og indeholder trin-for-trin-vejledning, billeder og videoer, så du kan finde et svar på de fleste udfordringer selv.
Webnode-priser
Når det kommer til omkostninger, er der ikke noget særligt at udsætte på Webnode. De har en simpel struktureret løsning fordelt på fire forskellige pakker. Her kan du vælge den, som passer dig bedst og senere opgradere, hvis du får brug for noget mere. På den måde kan du holde omkostningerne lave, indtil du begynder at få indtægter på din hjemmeside. Dette tager ofte længere tid, end mange tror, så vores bedste tips vil være at starte med en lille pakke og senere opgradere, hvis du finder ud af, at den pakke, du har, ikke er nok.
De fire pakker, du kan vælge hos Webnode, er Limited, Mini, Standard og Proff. Alle inkluderer adgang til deres træk-og-slip-editor, men så er der en vis variation i dine muligheder. De fleste vil sandsynligvis springe over Limited og vælge Mini, der kun koster 65,- måneden. Så får du et gratis domæne inkluderet i det første år og masser af lagerplads. Hvis du vil sammenligne dem mere, kan du se en fuld oversigt over de forskellige pakker på Webnodes hjemmeside.
- Limited – 40, – per måned
- Mini – 65, – per måned
- Standard – 115, – per måned
- Proff – 205, – per måned
Webnode skabeloner
Selvom du ikke finder lige så mange skabeloner som hos Wix, så kan Webnode tilbyde et godt bibliotek med skabeloner. Disse er alle kategoriseret efter emne, så du hurtigt kan finde frem til den, som er mest relevant for din hjemmeside. De har også en række firmaskabeloner, der giver dig mulighed for hurtigt at lave en professionel hjemmeside til din virksomhed, uden at det koster en bondegård.
Alle disse skabeloner er som udgangspunkt inkluderet i dit abonnement. Hvis du vil have noget unikt, kan du også ansætte en professionel Webnode-designer til at lave noget nyt fra bunden af. Så vil der selvfølgelig påløbe nogle ekstra omkostninger, men det er stadig langt billigere end at ansætte et professionelt bureau, som skal kode din hjemmeside fra A til Z.
Sådan kommer du i gang med Webnode: trin-for-trin
Det er utroligt let at komme i gang med Webnode, og vi har illustreret processen nedenfor i form af en trin-for-trin guide. Her fører vi dig gennem hele processen fra registrering til publicering af din hjemmeside.
Trin 1: Opret en Webnode -konto
Den første ting, du skal gøre, før du kan bruge Webnode er at oprette en konto. Du gør dette ved at oprette et navn på din hjemmeside (ikke domæne, men bare et projektnavn) og derefter registrere dig. Du kan vælge Facebook, Google eller e-mail, når du opretter din konto.
Trin 2: Lav din hjemmeside
Så snart du har oprettet din konto, får du spørgsmålet, om du vil oprette en hjemmeside eller webshop. Her vælger du den mulighed, der er mest relevant for dig, før du går videre. Derefter henter Webnode automatisk en del forskellige templates, som du kan vælge imellem til din hjemmeside. Vælg en template, og så åbnes den automatisk i Webnode editor. Her kan du nemt tilpasse den efter dine ønsker.
Sørg for, at du afsætter tid nok til at opdatere alt indhold og eventuelt udskifte relevante billeder, hvis du ønsker det. Når du har gjort dette, kan du vælge publicer i det øverste hjørne. Den vil derefter være live med en minnettside.webnode.page/ URL. Du får muligheden for at opgradere til et reelt domæne, hvis du ønsker det, når siden er live.
Trin 3: Betjening af din hjemmeside
Nu har du strengt taget en funktionel hjemmeside online, så det resterende arbejde består i at opdatere siden, publicere indlæg eller promovere indlæg, som allerede er der. Webnode har flere smarte funktioner til SEO-optimering, som du finder i kontrolpanelet på din side. Her kan du ændre tags, se statistik og meget mere om, hvordan din hjemmeside præsterer. Du kan også knytte den til Google AdSense, Analytics og andre udvidelser, hvis du ønsker det.
Opsummering
Webnode er en stilfuld hjemmesidebygger, der giver dig mulighed for at lave en professionel hjemmeside med nogle få tastetryk. De har konkurrencedygtige priser og skalerbare løsninger, der effektivt lader dig vælge den, som passer dig bedst. På den måde kan du nemt holde omkostningerne så lave som muligt, indtil din hjemmeside kan understøtte driftsomkostningerne på egen hånd. Dette, kombineret med en brugervenlig editor og utallige skabeloner, gør Webnoden til et godt udgangspunkt for dig, som vil lave din første hjemmeside.
Hvem passer til Webnode til?
Webnode passer glimrende til dig, som vil lave din første hjemmeside, men har ikke budgettet til at ansætte professionelle designere.
Hvor meget koster det at bruge Webnode?
Du kan vælge at lave en hjemmeside gratis, men for at få domænet og nogle funktionaliteter, skal du opgradere til en betalingsplan.
Kan man lave en webshop med Webnode?
Ja – du kan lancere en webshop med Webnode, hvis du opgraderer til Standard- eller Proff plan.