Web.com anmeldelse: En værdig udfordrer i 2024? Vores konklusion

Web.com er et enkelt hjemmesideprogram, der giver dig mulighed for at lave en simpel hjemmeside uden at skulle binde dig til et dyrt abonnement. Denne platform er ganske vist ikke så stærk som Wix eller Squarespace, men til en grundlæggende hjemmeside er den mere end god nok. For dig som bruger betyder det, at du på relativt kort tid kan lave en simpel hjemmeside til din virksomhed. 

Vi vil ikke forsøge at skabe et billede af web.com som det bedste hjemmesideprogram i verden, men det er en helt fin løsning. For nylig har Web.com gennemgået nogle omfattende opdateringer, som har hævet den længere op på ranglisten. Blandt de mere vigtige opdateringer har de introduceret en træk-og-slip-baseret designer, som de andre konkurrenter også er baseret på. 

logo

Bedste hjemmesideprogram med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nøgletal

Pris fra: $1.95/måned

Gratis prøveperiode: Nej

Det, vi godt kan lide ved Web.com

Web.com er et hjemmesideprogram, der bruges sammen med WordPress, men Web.com tilbyder også hosting og webstedregistrering. Du får adgang til professionelle skabeloner med træk-og-slip funktion, så du kan tilpasse webstedet til dine egne behov. Løsningen er enkel og brugervenlig, og du får hurtigt dit projekt online. Web.com passer bedst til dig, der ikke har brug for masser af designmuligheder.

Fordele

  • star iconProfessionelle skabeloner
  • star iconBrugervenlig

Ulemper

  • star iconBegrænset SEO-understøttelse
  • star iconBegrænset funktionalitet
  • star iconRet dyrt i det lange løb

Klar til at finde ud af, om dette er et hjemmesideprogram til dit projekt eller ej? Så har vi samlet alt, hvad du behøver at vide om web.com i denne omfattende anmeldelse. 

Web.com brugervenlighed

Når det kommer til brugervenlighed, har web.com haft et utroligt dårligt ry. Heldigvis har de implementeret nogle nødvendige opdateringer, der har ændret dette, og vi kan roligt sige, at det ikke længere er tilfældet. De har blandt andet implementeret en træk-og-slip-editor, der gør det nemmere at designe hjemmesider

En funktionalitet, der er værd at bemærke, er, at du kan vælge, om du vil bruge AI-baseret design eller selv lave en hjemmeside fra bunden. Vælger du det sidste, kan du vælge mellem et større udvalg af skabeloner på deres side. Vælger du derimod AI, vil du blive stillet en række spørgsmål, der kortlægger de forskellige behov for din side. 

Du får også en hurtig introduktion til hele platformen, første gang du logger ind. Det gjorde det langt nemmere at finde ud af de forskellige muligheder, der var på platformen. Når det er sagt, var meget af funktionaliteten den samme som andre platforme, vi tidligere er stødt på. Har du tidligere brugt et ande hjemmesideprogram, får du derfor hurtigt styr på, hvordan Web.com fungerer. 

Funktionalitet på Web.com

Der er ingen særlige funktionaliteter at prale af i web.coms hjemmesideprogram – her får du værktøjerne til at lave en helt basal hjemmeside, men ikke noget særligt mere. Deres editor giver dig mulighed for at ændre billeder, flytte placeringer og lignende, men ud over dette er der lidt at råbe op om på web.com. Især hvis vi sammenligner med Wix og lignende tjenester, vil Web.com hurtigt blive opfattet som meget begrænset. 

Du kan selvfølgelig koble den til din Google Analytics-konto, men dette er en af de få muligheder, der er tilgængelige på platformen. Hvis du vil tilføje udvidelser, vil du hurtigt opdage, at web.com ikke er særligt velegnet. Vi vil faktisk gå så langt som at sige, at Web.com er et hjemmesideprogram, der er velegnet til lidt andet end at skabe en statisk hjemmeside. Der er næsten ingen tilgængelige udvidelser på platformen, og de fleste skabeloner er passive. 

Kundeservice hos Web.com

Hvis du laver en hjemmeside for første gang, kan der altid opstå udfordringer. Da er det vigtigt at vide, at du kan få hurtig hjælp, hvis du ønsker det. Her må vi sige, at vi faktisk er imponerede over, hvad Web.com tilbyder. De har måske ikke den bedste platform for hjemmesideprogrammer, men på kundeservice leverer de fuld ud. 

Deres support er tilgængelig 24/7, og du kan selv vælge, om du vil indsende en billet, foretage et telefonopkald eller bruge live chat. Desværre er der ikke andet end et amerikansk nummer tilgængeligt her, så for danske brugere kan det hurtigt løbe op i dyre minutter, hvis man skal sidde i kø for at tale med kundeservice. Vi anbefaler derfor, at du bruger livechatten eller billetsystemet, hvis du har brug for at komme i kontakt med web.com. 

Web.com priser

Når det kommer til priser, må vi sige, at det tog noget tid at få styr på, hvad de forskellige pakker egentlig indeholder. Ikke kun fordi de tilbyder flere pakker, men også fordi der er flere ‘lokketilbud’ involveret i de forskellige pakker. Du kan blandt andet få adgang til platformen den første måned for $1,95. Derefter vil priserne stige op til $10,00 om måneden og $50 det første år. Har du mistet overblikket endnu? Det gjorde vi også et par gange. 

Du bør derfor sætte dig ind i den pris, du skal betale hver måned, samt hvordan denne vil udvikle sig over tid. Du får tilbudt et introduktionstilbud, inden du så får nedsat pris det første år. I det andet år vil denne pris dog stige igen. Når prisen stiger det andet år, må vi blot sige, at der findes bedre løsninger end Web.com. Gennem et overblik over abonnementet har du et godt udgangspunkt for at beregne den samlede pris på din hjemmeside.

Web.com-skabeloner

Du kan vælge mellem mere end 100 forskellige skabeloner, når du først opretter en konto på web.com – De fleste af disse er ret standard, men du vil altid finde en side, der er god til almindelig brug. 

Hvem er Web.com til?

Web.com er efter vores mening langt fra det bedste på området, men det kan være godt nok, hvis du kun skal lave en grundlæggende hjemmeside til et projekt. Her er ingen større funktionaliteter, men du får alt, hvad der skal til for at lave en helt grundlæggende hjemmeside. Hvis du derimod leder efter noget mere avanceret, vil vi nok anbefale Wix frem for web.com.

Sammendrag

Web.com er et hjemmesideprogram, der er midt på skalaen blandt konkurrenterne. Her får du alt det mest nødvendige for at lave en hjemmeside, men der er heller ikke noget mere specielt end dette. Du finder omkring 100 forskellige skabeloner, som kan bruges til at lave en hjemmeside, men når det kommer til priser, bør du holde tungen lige i munden. Web.com benytter sig af en række attraktive tilbud, som kan gøre det svært at vide, hvilken pris man egentlig ender med.

logo

Bedste hjemmesideprogram med hosting

star icon star icon star icon star icon

3.4/5

Nøgletal

Pris fra: $1.95/måned

Gratis prøveperiode: Nej

Ofte stillede spørgsmål om Web.com

Hvad er fordelene ved at bruge Web.com?

Fordelene ved at bruge Web.com inkluderer en intuitiv brugergrænseflade, et bredt udvalg af skabeloner, enkel SEO-optimering, samt muligheden for at opbygge en e-handelsbutik.

Er Web.com en god løsning for begyndere?

Ja, Web.com er en god løsning for begyndere, da det har en intuitiv brugergrænseflade og en række værktøjer, der gør det nemt at opbygge og vedligeholde en hjemmeside.

Hvad er omkostningerne ved at bruge Web.com?

Omkostningerne ved at bruge Web.com afhænger af den valgte plan og de tilføjede funktioner, men starter typisk ved cirka $10 pr. måned.

Er det muligt at integrere en e-handelsbutik med Web.com?

Ja, det er muligt at integrere en e-handelsbutik med Web.com ved hjælp af deres e-handelsfunktioner.