Sådan tjener du penge på en blog

Mange lancerer deres blog med et håb om at tjene penge, men langt fra alle blogs er succesfulde. Her har indhold og antal læsere selvfølgelig en betydning, men også hvilke former for reklame, der vil påvirke din indtjening. Vi har derfor skrevet denne guide, der fører dig gennem nogle af de mest effektive strategier til, hvordan du tjener penge på din blog.

Før vi går videre, er det være relevant at nævne, at du sagtens kan bruge flere af disse samtidig. Du skal dog sørge for, at der ikke er så meget reklame, at læserne oplever det som spam. Der er ofte en hårfin balance mellem acceptabel mængde reklame, og det som virker forstyrrende på dine læsere. Som blogger skal du derfor altid have brugeroplevelsen i fokus, når du planlægger nye annoncer på din side.

Vores bedste tips til dig, som ønsker at tjene penge på din blog

Det tager ofte noget tid at opbygge trafik til en blog, men når du først har etableret et forhold til dine læsere, findes der flere måder, hvorpå du kan tjene penge på din platform. Her vil vi føre dig gennem nogle af de mest effektive måder, der bruges af succesfulde bloggere i dag.

Annoncer

Annoncer er uden tvivl et af de mest anvendte værktøjer til at skabe indtægt på blogs i dag. Her har Google AdSense længe været det største netværk, men nu begynder der at dukke flere mindre udfordrere op, som fokuserer udelukkende på bloggere. For eksempel kan Mediavine være et godt alternativ til Google for dig, som har stabil trafik på din blog.

Du vil sjældent opnå kæmpe stor rigdom ved at køre annoncer på din blog, men som en af ​​flere indtægter kan det bestemt være besværet værd. Prøv at placere annoncer, så de er let synlige, men ikke komme i vejen for dine læsere. Forslag kan være i overskriften, mellem afsnit og som en del af en grid på din forside.

Sponsorerede indlæg

Du har måske bemærket, at nogle indlæg i online aviser og blogs er markeret med ‘sponsoreret’? Dette betyder, at nogen har betalt for indlægget, og omtaler gerne deres produkt/service. For dig som blogger kan det være en attraktiv indtægtskilde, men det er vigtigt ikke at publicere for mange af dem. Hvis alt indholdet på din webside er sponsoreret, vil du hurtigt miste troværdighed over for dine læsere.

De fleste vil derfor være forsigtige med, hvem de skriver indlæg for, og begrænser det ofte til et par gange om måneden. For at det skal være attraktivt at betale for indlæg, skal det være noget, der er relevant for dine læsere. Et sponsoreret indlæg om træningstøj er muligvis ikke optimalt på en blog om modeltog og vice versa.

Affiliate marketing

I 90’erne var annoncer en guldmine for bloggere, men dette er længe blevet erstattet af affiliate marketing eller ’innholdsmarkedsføring’, som ofte kaldes på norsk. Dette er en strategi, hvor du omtaler produkter og tjenester på din hjemmeside mod en provision, hvis dine læsere vælger at købe det. Denne type markedsføring har vist sig utroligt populær i de senere år, og for dem, der har en vis trafik, kan det være meget lukrativt.

Du kan selvfølgelig omtale præcis de produkter, du ønsker, men det bør relatere sig til indholdet på din side. Husk, at kunder køber produktet/tjenesten baseret på din anbefaling, så hvis det er et elendigt produkt, vil det hurtigt påvirke dit brand. Tænk dig derfor godt om, før du accepterer et samarbejde som affiliate – og vær selektiv med, hvilke produkter du præsenterer for dine læsere.

Sælg digitale produkter

En blog har gerne meget trafik, og så vil du måske udvide med en webshop med relevante artikler eller produkter. Hvis du skriver om, hvordan du starter en blog *host*, så kan du sælge skabeloner til indholdsplanlægning, kontrakter om samarbejde og andre nyttige dokumenter. Dette er noget, der ofte tager nogen tid at lave, men det behøver ikke nødvendigvis at være så dyrt at sælge videre.

Hvis du bruger et CMS som Wix eller WordPress, vil der være gode muligheder for at udvide din blog med din egen webshop, uden at koster noget ekstra. Her er WooCommerce ofte den bedste mulighed, men der findes en række applikationer, som gør det muligt.

Skriv indhold til andre

Der finde en række websider, online aviser og blogs derude, der har brug for indhold af høj kvalitet. Mange bloggere tjener derfor penge ved at tilbyde artikler til andre websider end deres egen blog. Det kan være en fremragende strategi for at tjene et par ekstra kroner, men også som en markedsføring af din egen webside. Ved at benytte den mulighed bliver du gerne betalt for dit arbejde, men du får også adgang til et nyt publikum, der kan trækkes tilbage til din blog.

Den øgede trafik vil gøre det mere attraktivt at vise annoncer på din side, og dermed begynder bolden at rulle igen. Her er det en fordel at tage udgangspunkt i publikationer og websteder, der har det publikum, som du gerne vil tiltrække. Især for mindre etablerede bloggere kan det være en effektiv måde at sprede ordet om dit eget navn og færdigheder.

Opsummering

En blog kan være en fremragende platform for dem, der ønsker at tjene nogle kroner online, men det er vigtigt at gøre det rigtigt. Her skal du blandt andet sørge for at vælge de formater, der passer bedst til indholdet af bloggen, samt sørge for, at det ikke sker på bekostning af læserne. Mange, der oplever øget trafik på deres blog, vil forsøge at fylde den med annoncer for at tjene så meget som muligt, men dette kan ofte have den modsatte effekt på din indtjening.

Du skal derfor gradvist introducere annoncer, affiliate marketing og sponsorerede indlæg som en del af din strategi. På den måde får læserne muligheden for at vænne sig til annonceringen, men du får også testet lidt forskellige formater. Bliv ikke fristet til at fylde en stor mængde reklamer på din blog i løbet af ultrakort tid, da du risikerer en brat opbremsning i væksten til din blog.