Squarespace anmeldelse: Vigtige ting, du har brug for at vide

Når du bygger en hjemmeside, vil det være meget nemt at vælge et hjemmesideprogram. Imidlertid vil, hvilken løsning du vælger, dog have stor indflydelse på dit endelige resultat. Her kommer Squarespace ind som en løsning, der tilbyder enkle værktøjer til dig, der er interesseret i design. Hos Squarespace finder du en lang række skabeloner, men kan også bruge deres træk-og-slip værktøj til at lave din helt egen hjemmeside.

Vores Squarespace-gennemgang vil dække alt, hvad du behøver at vide om at bygge en Squarespace-hjemmeside, samt nogle af vores tidligere Squarespace-erfaringer. Noget af det vigtigste, vi har lagt vægt på, er funktionalitet og muligheden for at bygge en professionel hjemmeside, helt uden behov for CSS og HTML.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøgletal

Pris fra: $16/md

Gratis prøveperiode: Ja

Det, vi godt kan lide ved Squarespace

Squarespace er et hjemmesideprogram, der giver dig mulighed for at skabe smukke, funktionelle websteder og onlinebutikker uden at vide noget om webdesign. God kundeservice med chatfunktion er et andet stort plus, da du næsten med det samme får svar på det meste. Netbutiksløsningerne er også rigtig gode, hvilket gør Squarespace til et hjemmesideprogram, som virksomheden kan vokse med. Du får fx gode marketingværktøjer til at profilere dit websted.

Fordele

  • star iconVeludviklet blogværktøj
  • star iconGod kundeservice
  • star iconModerne og professionel skabeloner
  • star iconApp, der giver dig mulighed for at designe via mobil

Ulemper

  • star iconIngen kundesupport på telefon
  • star iconDet kan være krævende at ændre færdige skabeloner

Når det er sagt, tilbyder Squarespace mere avancerede værktøjer end mange af konkurrenterne. Det betyder, at du vil drage fordel af en vis forkundskab, hvis du vil have mest muligt ud af deres løsning.

Læs videre for at se, hvad du kan bruge platformen til!

Fordele og ulemper ved Squarespace

  • Platformen har sin egen mobilapp, så du kan administrere din hjemmeside på farten.
  • Tilbyder mere end 100 forskellige skabeloner, som du kan tilpasse efter eget ønske
  • Konkurrencedygtige priser for både små og store brugere
  • Squarespace har ikke automatisk lagring, hvilket betyder, at du manuelt skal gemme alle opdateringer.

Brugervenlighed

Squarespace er designet til at være en nem platform at bruge for både nybegyndere og mere erfarne brugere. Det betyder, at første gang du logger ind, vil du blive taget med på en hurtig gennemgang af, hvad Squarespace tilbyder. Er du helt ny til at lave hjemmesider, kan det være nyttigt at følge introduktionen, men vi sprang hurtigt over og kom alligevel nemt i gang.

En af de ting, der gør Squarespace til en populær løsning, er det enkle design. Her får du en platform, der har alle de funktioner, du har brug for, men uden unødvendigt avancerede ekstra funktioner. En funktion, vi virkelig satte pris på, var forhåndsvisningen af ​​dit websted, som konstant opdateres. Dette giver dig mulighed for nemt at se, hvordan foreslåede ændringer vil påvirke udseendet af dit websted.

Selvom Squarespace er et træk-og-slip-værktøj som Webflow og Wix, har det nogle klare fordele med sin løsning. Dette gælder især, når du placerer forskellige elementer i dit design. Squarespace bruger et sektionsbaseret layout, hvilket betyder, at du kan vælge elementer og placere dem inden for forskellige rammer. På den måde opnår du et veloptimeret design, uanset hvilken enhed du bruger til at besøge hjemmesiden.

Nogle vil måske betragte dette som en begrænsning, men vores Squarespace-erfaring viser tværtimod, at dette er en fordel. Selvom forskellige løsninger såsom Wix giver dig mulighed for at placere elementer hvor som helst i billedet, kan dette ofte føre til et andet layout på forskellige skærme. Det er noget, du slipper for, med Squarespaces smarte løsning.

Det er meget nemt at komme i gang med Squarespace, og hvis du tidligere har erfaring med lignende løsninger, vil du kunne bygge en hjemmeside i løbet af få timer. Hele flowet i platformen har en naturlig tilgang, som gør det nemt at finde forskellige funktioner undervejs. Vi har også set en række eksempler på begyndere, der har lavet meget professionelle hjemmesider med deres eget domæne, meget hurtigere end fx med WordPress.

Kort sagt er Squarespace en meget brugervenlig platform, der gør det meget nemt at skabe et flot design uden tidligere erfaring. Du finder alle de nødvendige funktioner inkluderet i platformen, så du hurtigt og nemt kan oprette din første hjemmeside.

Funktioner

En af de ting, der har gjort Squarespace til en populær løsning sammenlignet med Wix og andre hjemmesideprogrammer, er funktionalitet. Du finder en række værktøjer, der gør arbejdet med administration og ændringer af din hjemmeside legende let. Som en vigtig del af vores Squarespace-gennemgang vil vi derfor gennemgå nogle funktioner, du bør bruge til at bygge bedre hjemmesider.

SEO-værktøjer

Når du lancerer din hjemmeside, er synlighed vigtig. Mange nye, mindre kendte virksomheder kan godt lide at få mange af deres potentielle kunder fra søgemaskiner som Google. Netop derfor vil det være vigtigt at sørge for, at din hjemmeside er så synlig som muligt hos disse aktører.

Det er her, en SEO-strategi kommer ind som en vigtig del af din markedsføring. SEO betyder Search Engine Optimization, og betyder, at du hjælper søgemaskinen til bedre at forstå, hvad din side handler om. Her kommer sider og en blog ind som vigtige hjælpemidler, der kan gøre, at siden hurtigt kortlægges af Google.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøgletal

Pris fra: $16/md

Gratis prøveperiode: Ja

Squarespace tilbyder ikke noget revolutionerende indenfor SEO, men giver dig adgang til alle de nødvendige SEO-værktøjer, hvilket er et godt udgangspunkt. Det betyder dog, at din succes desværre handler mere om din egen indsats end magiske værktøjer fra Squarespace. Derfor bør de fleste, der laver en hjemmeside, sætte sig godt ind i, hvordan SEO fungerer i praksis.

Du tror måske ikke, at SEO har noget med netop din virksomhed at gøre, men du tager desværre fejl. Undladelse af at udarbejde en god SEO-strategi ville være som at lancere en ny butik, men ikke fortælle nogen, at den eksisterer. Du kan være heldig, at nogen tilfældigvis kommer ind ad døren, men det er sjældent den mest effektive løsning. Inddrag derfor SEO som en aktiv del af din hjemmesides markedsføring for at opnå optimal effekt og afkast.

E-mailmarketing

Et værktøj, som især nye virksomheder undervurderer, er e-mailmarketing. Her kan du give kunderne adgang til unikt indhold, eller køre forskellige kampagner direkte til din målgruppe. Derfor er det godt at vide, at Squarespace kan integreres med populære løsninger som MailChimp, eller man kan vælge at bruge Squarespaces eget værktøj, der er tilgængeligt for deres kunder.

Begge gør det muligt at lave skræddersyede nyhedsbreve og kampagner, men for dig, der ønsker så enkel kontrol som muligt – kan det være smart at bruge Squarespaces løsning. Den giver dig mulighed for at placere tilmeldingsfora forskellige steder på dit websted og nemt holde styr på svar.

Her er det vigtigt at bemærke, at E-mailmarketing ikke er inkluderet i dit abonnement, men du skal tilføje det til dine tjenester. Prisen på denne tjeneste varierer fra $ 5 til $ 58 årligt, baseret på forskellige pakker.

Integration af sociale medier

I dag er tilstedeværelse og indhold på sociale medier en vigtig del af mange virksomheders profil – og derfor er integration af disse områder blevet vigtig. Her synes vi, at Squarespace skiller sig ud fra konkurrenterne ved, at du kan integrere feeds og indhold fra mere end 20 forskellige SoMe-platforme. På denne måde kan du nemt vise indhold på din blog eller opfordre besøgende til at holde kontakten via sociale medier.

Eget domæne med SSL-certifikat

Et godt domæne er din hjemmesides vigtigste identitet online, hvilket gør denne særligt vigtig. Her tilbyder de fleste hjemmesideprogrammer standardløsninger, hvor dette er inkluderet i dit abonnement. Nogle billigere varianter kan dog kræve, at du opgraderer, før du får et SSL-certifikat.

Hos Squarespace får du et SSL-certifikat på alle domæner, hvilket betyder at du får dette med, uanset hvilken pakke du ender med. Dette er faktisk værd at bemærke, da mange forskellige hostingudbydere opkræver ekstra for netop dette.

Booking

En af fordelene ved en god hjemmeside er, at den aldrig lukker. Din hjemmeside vil være åben 24/7, hvilket betyder, at de rigtige værktøjer er altafgørende. Her bliver Squarespace hurtigt din favorit med en række fordele. Virksomheden har nemlig opkøbt Aquity Scheduling – en softwarevirksomhed, der har udviklet løsninger til netop dette.

Nu er denne løsning integreret i Squarespace ved hjælp af simple tilføjelser. Derfor kan du nemt tilføje forskellige elementer til mødebooking, tidsbestilling og afbestilling direkte til din hjemmeside. Du kan selv vælge, hvilke tider der er til rådighed, når der er behov for det og dermed aflaste behovet for e-mailkorrespondance.

Kundeservice

Et andet vigtigt punkt, vi har overvejet som en del af vores Squarespace-gennemgang, er kundeservice. Selvom platformen er meget brugervenlig, og du sjældent behøver at kontakte kundeservice, vil det være rart at vide, at der er en mulighed, når det er nødvendigt. Vi har derfor set nærmere på, hvilke alternativer der findes, samt hvordan disse fungerer.

Det første, vi lagde mærke til, er, at Squarespace kun tilbyder skriftlig kundeservice – noget de gør via e-mail og live chat. Vi ved, at mange ønsker telefonsupport, men det er ikke tilgængeligt på Squarespace i øjeblikket. Selvom dette har nogle ulemper, har vi det godt med at sige, at de tilgængelige løsninger nu dækker manglen på telefonsupport meget godt.

Først og fremmest tilbyder Squarespace 24/7 kundeservice via e-mail, hvilket betyder, at de svarer på de fleste e-mails løbende. Dette testede vi ved at sende et par forskellige henvendelser og oplevede gode informative svar med en gennemsnitssvartid på 45 minutter. Men hvis du foretrækker at tale direkte med en person, kan du gøre det mandag til fredag ​​ved at bruge deres live chat.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Nøgletal

Pris fra: $16/md

Gratis prøveperiode: Ja

Sidst men ikke mindst har de et godt udvalg af selvhjælpsartikler i deres gør-det-selv-arkiv. Her finder du svar på en række udfordringer og i mange tilfælde også videovejledning på dine spørgsmål. I øjeblikket er dette indhold ikke tilgængeligt på dansk, men de engelske er velskrevet på en ukompliceret måde.

Pris

For at gøre platformen så tilgængelig som muligt giver Squarespace mulighed for at vælge forskellige pakker. Hver pakke har en udvidelse af funktioner, så her kan du vælge, hvad der passer bedst til din hjemmeside. Det er også værd at bemærke, at Squarespace tilbyder en gratis variant, men for de fleste vil denne desværre være for begrænset.

Personal – $ 12 om måneden

Den første betalte løsning er et godt udgangspunkt for de fleste, der har brug for et værktøj til at lave hjemmesider. Her kan du vælge mellem de forskellige skabeloner, som Squarespace tilbyder, men du får desværre ikke en netbutik til din hjemmeside.

Business – $ 18 om måneden

Ved at vælge Business får du en løsning, der passer bedre til små og mellemstore virksomheders behov. Du kan benytte dig af flere funktioner, tilføje din egen kode og sælge produkter i netbutikken. Du får med andre ord alt, hvad du skal bruge for at skabe en enkel netbutik, men det er vigtigt at kende transaktionsgebyret på denne pakke. Squarespace opkræver 3 % på alle betalinger, hvilket betyder, at hvis du har til hensigt at sælge meget gennem en online butik, anbefaler vi at opgradere til en Commerce-pakke.

Commerce Basic – $ 26 om måneden

Commerce er et glimrende udgangspunkt for dig, der ønsker at skabe din egen online butik. Her får du alle funktionerne fra forretningen, men transaktionsgebyret er fjernet. Derudover finder du flere fordele såsom løsninger til inventarliste og udskrivning af følgebreve.

Commerce Advanced – $ 40 om måneden

Commerce Advanced er den seneste pakke Squarespace tilbyder, men denne til mere dig, der har brug for adgang til mere avancerede funktioner. Her kan du blandt andet opsætte tilbagevendende betalinger, forskellige rabatsystemer, samt koble din netbutik direkte til Squarespace API.

Squarespace-skabeloner

Når du bygger en hjemmeside, er der meget at tænke på, men alt hvad du kan få gjort, kommer med fordele og ulemper. De fleste hjemmesideprogrammer kommer med et bibliotek af færdige skabeloner, men her synes vi, at Squarespace gør det særligt godt. Du finder et stort udvalg af skabeloner, hvor alt du skal gøre er at opdatere billeder, tilpasse tekst og flytte elementerne som du ønsker. Det er netop det, der giver dig mulighed for at sammensætte en stilfuld hjemmeside på meget kort tid.

Sammendrag

Ofte stillede spørgsmål om Squarespace

Er Squarespace tilgængelig på dansk?

Squarespace er primært på engelsk, men det understøtter flersproget opsætning, så du kan oprette en hjemmeside på dansk eller andre sprog. Du kan også finde nogle hjælpeartikler og vejledninger på dansk, men hovedparten af support og ressourcer er på engelsk.

Hvordan er prissætningen for Squarespace i Danmark?

Squarespace tilbyder forskellige abonnementsplaner, der passer til forskellige behov. Planerne inkluderer Personal (fra $12 pr. måned), Business (fra $18 pr. måned), Basic Commerce (fra $26 pr. måned) og Advanced Commerce (fra $40 pr. måned). Priserne er angivet i amerikanske dollars og kan variere lidt afhængigt af den aktuelle valutakurs.

Kan jeg bruge danske betalingsmetoder på min Squarespace-webshop?

Squarespace understøtter internationale betalingsløsninger som Visa, MasterCard og PayPal, men understøtter ikke danske betalingsmetoder som MobilePay og Dankort direkte. Du kan overveje at bruge tredjepartsløsninger for at acceptere lokale betalingsmetoder.

Hvordan håndterer Squarespace dansk moms og skatteregler?

Squarespace giver dig mulighed for at indstille og beregne moms og skatter for dine produkter og tjenester. Du skal manuelt konfigurere moms og skatteregler i overensstemmelse med dansk lovgivning, men Squarespace hjælper dig med at administrere og anvende disse regler på dine salg.

Squarespace

Squarespace er et meget brugervenligt hjemmesideprogram, der kommer med nogle klare fordele og ulemper. Som vi har set i vores Squarespace anmeldelse, kan virksomheden tilbyde en bred vifte af funktioner, men den er også lidt mere avanceret end for eksempel Wix. Vi kan også godt lide, at du kan bygge din hjemmeside uden behov for en kode, samt inkludere en separat netbutik efter ønske. Designmæssigt er det vores opfattelse, at begyndere kan få en langt mere professionel hjemmeside med Squarespace end Wordpress og andre gratis løsninger. Hjemmesiden kan også tilpasses med en række funktioner, hvilket er glimrende for en virksomhed i rivende vækst.

Produkt Brand: Squarespace

Produkt valuta: EURO

Produkt pris: 11

Produkt på lager: InStock

Redaktørens bedømmelse:
4.2