Et spørgsmål, der ofte dukker op, når man taler om at lave en hjemmeside, er, hvor lang tid det vil tage. Selvom svaret på dette kan afhænge af, hvilke værktøjer og budgetter du har til rådighed, er der også en række andre faktorer, der spiller ind. Vi vil derfor undersøge nogle forskellige faktorer, der påvirker, hvor lang tid det tager at lave en professionel hjemmeside.
Denne artikel vil diskutere, hvor lang tid det tager at oprette en ny hjemmeside, samt hvilke underliggende faktorer du bør kende til. Her bliver der meget at tage fat på, så det er bare med at komme i gang.
Hvor lang tid tager det at oprette en hjemmeside?
Generelt kan det tage fra et par timer til flere måneder at udvikle en hjemmeside. Meget af dette hænger sammen med, hvor kompliceret hjemmesiden skal være, samt hvordan dit budget ser ud. Et typisk svar på dette spørgsmål er “det kommer an på”, og selvom dette ikke er et særlig tilfredsstillende svar, er det nok det mest korrekte.
En grund til, at det er svært at afgøre, hvor lang tid en hjemmeside tager at lave, er fordi siderne er meget individuelle. Hvis du bare skal lave en hjemmeside til din egen blog, vil det sjældent tage mere end et par timer. Leder du derimod efter en professionel hjemmeside, der giver kunderne mulighed for at bestille produkter, lave aftaler eller på andre måder kommunikere med din virksomhed, så vil der være en meget større side, der skal bygges.
Vi kunne godt lave en liste, der er lige så lang som Gudenåen, om, hvad der påvirker tidshorisonten for en ny hjemmeside, men meget kan faktisk nedbrydes i følgende faktorer.
Gør det selv vs. hyr en udvikler
Det første, du bør afklare, er, om du vil ansætte en professionel udvikler, eller om du hellere vil gøre arbejdet selv. At hyre en professionel vil gøre det meget nemmere for dig, men det kan også få jobbet til at tage længere tid. Det skyldes, at sagen bliver mere kompleks, og der skal være kommunikation mellem de to parter løbende.
Har du kun en simpel side med få undersider, kan det derfor være nemmere at klare opgaven selv gennem et hjemmesideprogram. Så kan du hurtigt og nemt selv designe din idé uden at skulle formidle dette til andre.
Tilgængelige ressourcer
En anden faktor, der påvirker, hvor lang tid det tager at oprette en hjemmeside, er dit budget. Har du et lille budget, vil du højst sandsynligt klare meget af arbejdet selv, men så afhænger det af, om du rent faktisk har tid til at klare de forskellige opgaver. Har du derimod adgang til et stort budget, kan du hyre den nødvendige ekspertise til at få arbejdet gjort hurtigere.
Som udgangspunkt bør du derfor se på, hvordan dit budget kan måle sig med de potentielle planer, du har for hjemmesiden. I mange tilfælde kan det være en god idé at bruge et hjemmesideprogram til at spare på det overordnede design og kodning af din hjemmeside. Så kan du hellere bruge det resterende budget på indholdsproduktion, der vil give din side et professionelt præg.
Oprettelse af en hjemmeside med et hjemmesideprogram
Som vi allerede har set, er et hjemmesideprogram ofte den mest tidseffektive. Dette skyldes, at du kun skal vælge elementer og bruge en letanvendelig designer til at placere dem på din side. På den måde undgår du, at nogen manuelt skal kode op og bruge tid på selve rammen. Vi vil derfor se nærmere på, hvor lang tid du kan forvente at bruge, hvis du vælger at lave din hjemmeside med en platform som Wix.
Det, vi godt kan lide ved Wix
Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.
Fordele
- Mange forskellige abonnementer
- Mulighed for netbutik
- Mulighed for blog
- Træk-og-slip funktion
- Skalerbar for virksomheder i vækst
Ulemper
- Ikke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
- Kan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
- Kan blive dyrt med mange plug-ins
1. Planlægning af et koncept
Før du kan begynde at arbejde på din hjemmeside, skal du vide, hvad du virkelig ønsker. Det er da vigtigt at have et godt koncept, der sikrer, at du har noget at arbejde videre med. Hvis du allerede har denne plan klar, er det godt lige at få den ned på papiret, inden du fortsætter. Hvis du derimod ikke har sådan en plan i tankerne, kan der hurtigt gå 1-2 uger med planlægning af konceptet, før du går videre.
2. Vælg et hjemmesideprogram
Selvom det er nemt at lave en hjemmeside med et hjemmesideprogram, kan det være svært at vælge et hjemmesideprogram. Der findes utallige sådanne tjenester online, som kan gøre det svært at vide, hvilken der passer bedst til dit projekt. Efter vores erfaring har Wix ofte vist sig at være den bedste mulighed, men her spiller en række personlige præferencer selvfølgelig også ind. Selvom der er en række muligheder, bør det ikke tage mere end en dag eller to at vælge et hjemmesideprogram.Flere programmer har gratis versioner, der giver dig mulighed for at teste en gratis hjemmeside, før du forpligter dig til et abonnement.
3. Planlæg indhold
En stor del af din hjemmeside vil være indholdet. Dette bør derfor planlægges i god tid, inden du går i gang med selve designet af din side. Grunden til, at indholdet først skal kortlægges, er, at siden skal kunne tilpasses dette. Skal du starte i den modsatte ende, kan der være behov for at tilpasse indholdet til hjemmesiden, hvilket kan være begrænsende.
4. Design af hjemmesiden
Nu begynder tingene at falde på plads, og du kan komme i gang med selve din hjemmeside. Dette bør tage udgangspunkt i de behov, du har, men også det indhold, der er planlagt. På den måde vil du hurtigt se, hvilke behov du har til din hjemmeside, samt hvor mange sider der skal bruges. Dette er ofte den mest tidskrævende del, men du kan spare meget tid, hvis du bruger et hjemmesideprogram. Et godt design på hjemmesiden kan hjælpe læseren til at vende tilbage. Ved at investere tid og ressourcer i designet, kan du øge chancerne for succes med dit projekt.
5. Udgivelse
Hvis du er kommet hertil, har du alle dele af din hjemmeside på plads. Nu er der kun tilbage at poste indholdet på din nye side og derefter offentliggøre det. Sørg for, at du har uploadet dit indhold, før du udgiver, så din side ikke bliver indekseret forkert med indhold, der ikke burde være der.