10+ inspirerende hjemmesider lavet med Wix (opdateret 2024)

Det er ingen hemmelighed, at vi hos Hjemmesidebygger.dk er begejstrede for Wix’ platform, men mange er stadig skeptiske over for såkaldte hjemmesideprogrammer. Dette skyldes sandsynligvis, at man i de tidlige dage af disse tjenester endte med en relativt simpel hjemmeside. Heldigvis er der sket meget med teknologi siden da, så nu kan du lave både professionelle og stilfulde hjemmesider med Wix

Wix er ikke kun en af de mest brugervenlige og nemme hjemmesideprogrammer at bruge til at lave en hjemmeside, men også den der giver de bedste resultater. Her behøver du ikke tage vores ord for det – for vi har samlet en inspirerende liste over, hvad vi anser for at være nogle af de mest inspirerende hjemmesider, der er  skabt fra bunden med Wix’ løsning. 

I denne artikel har redaktionen på Hjemmesidebygger.dk fremhævet deres favoritter, samt skrevet lidt om, hvad der gør den enkelte side så imponerende. Det bedste af det hele? – alle siderne er lavet med de værktøjer, du finder hos Wix! Så lad dig inspirere og lav din første hjemmeside i dag! 

Hvis du føler dig lidt ekstra inspireret af denne artikel, kan du prøve Wix helt gratis for at oprette din egen hjemmeside nu. 

1. Black Sheep Bikes

En af de ting, vi især godt kan lide ved Wix, er muligheden for at skabe elegante, men stadig brugervenlige designs. Her kommer Black Sheep Bikes fra Colorado ind som et glimrende eksempel på, hvordan det kan gøres på en spændende måde. Hjemmesiden bruger store billeder, animation og en enkelt side til at fremhæve sine produkter på en naturlig måde. 

Hele siden er drevet af Wix, og de bruger Wix Ascend som en del af deres tjeneste. Dette er et modul, som du kan købe adgang til. Ascend giver dig mulighed for at tilbyde live chat kundeservice som en del af din netbutik – ligesom de store spillere har. Du vil også finde FAQ-sider og indhold, der kan downloades. Havde det ikke været lidt langt at cykle fra Colorado til Europa, var vi næsten blevet fristet til at købe en cykel. 

2. Zelie for She

Elegance er måske ikke det, du forbinder med Wix og hjemmesideprogrammer, men Zelie for She er et glimrende eksempel på, hvordan dette kan gøres. Hjemmesiden tilhører indiedesigneren Ellan Zelie fra USA og bruger Wix eCommerce-løsningen som grundlag. Dette suppleret med stilfulde billeder og stærke farver har skabt en elegant high-fashion netbutik

Vi kan især godt lide, hvordan de har implementeret de forskellige funktionaliteter, som Wix tilbyder sine brugere. Her finder du nyhedsbreve, ofte stillede spørgsmål, kontaktformularer, størrelsesguider og en række anden fornuftig information, som ellers ville have krævet større udviklingsopgaver. 

3. Amorilla

En anden netbutik, der bruger Wix til at opnå fremragende resultater, er Amorilla. Dette er en netbutik, der fokuserer på bæredygtig mode og derfor tilbyder tøj, der er lavet af bæredygtige materialer. Det er i sig selv imponerende, men det er ikke tøj, vi skal shoppe efter nu. Hjemmesiden er sat op på en fremragende måde med lyse farver og dominerende billeder. Navigation og live chat er begge bygget med Wix, og du finder en række integrerede videoer, kontaktformular og lignende funktionalitet. 

4. Adidas Hardware

Du tror måske, at Wix kun er for små iværksættere uden et budget, men Adidas Hardware er et godt bevis på det modsatte. Et firma med et bureau for træningsprodukter fra tyske Adidas har bygget en fremragende hjemmeside ved hjælp af det, Wix har at tilbyde. Det er faktisk værd at nævne, at de har brugt Wix til flere af deres lignende butikker, så der er ingen grænser for, hvad Wix kan bruges til. 

Hjemmesiden består af et elegant design, som man kan forvente af en virksomhedsside, men de bruger også billeder på en fremragende måde. Oven i dette har de brugt Wix Ascend til at tilføje en live chat funktion og nem navigation for deres brugere. 

5. Roshini Kumar

For at fremhæve noget helt andet, nævnte en af vores redaktører med Roshini Kumars farverige hjemmeside. Roshi er en influencer og modedesigner, der efterhånden er blevet kendt for sin eksplosive brug af farve – et frisk pust i en ellers meget minimalistisk verden af webdesign. Hendes websted er et glimrende eksempel på, hvordan man kan bruge meget dristige farver (nogle 90’er-vibes her), men stadig skabe et brugervenligt og godt websted. Alt er naturligvis lavet med Wix, så her kan du lade fantasien få frit løb. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja

6. Noni Ceramica

En hjemmeside, der er optimeret til forskellige enheder, bliver stadig vigtigere. Her vil vi gerne fremhæve Noni Ceramica som et perfekt eksempel på, hvordan dette kan gøres. De har en stilren hjemmeside med et elegant, minimalistisk design – men den er også tilpasset smartphones. Hjemmesiden har nem navigation på håndholdte enheder, adgang til live chat og ikke mindst en separat knap til deres netbutik. 

7. Dennis Krawec 

Dennis Krawec er en professionel designer, der har valgt en lidt utraditionel rute til sin portefølje. Her finder vi nogle af de samme farver som Roshini Kumar, men i en lidt mere organiseret rækkefølge. Her er det især den legende brug af inspirerende billeder og egne værker, der har gjort dette til et rigtigt mesterværk. Siden er naturligvis lavet med Wix, og kan derfor fremhæves som et glimrende eksempel på, hvordan du kan bruge billeder i dine projekter. Sådan et kreativt design passer måske til en hjemmeside til et event, eller hvis du gerne vil være lidt anderledes i designet.

8. Ivy Chen

Vi leder altid efter noget unikt, når vi skal trække inspiration, og her er det vigtigt at bemærke Ivy Chen. Denne side er bygget med Wix, men bruger Parallax-principper til at tiltrække opmærksomhed. Det betyder, at siden kan scrolles ned og forskellige elementer overlapper hinanden på en spændende måde. Det sjove ved dette er, at siden er noget ud over de sædvanlige, du normalt finder hos Wix. Kort sagt er det et glimrende eksempel på, hvordan kreativitet kan kombineres med de simple værktøjer fra Wix for at opnå et unikt udvalg. Dette burde sætte en stopper for alle de fordomme om, at Wix og andre hjemmesideprogrammer kun skubber helt standardhjemmesider ud. 

Samtidig er det vigtigt at huske, at nogle funktioner gør din hjemmeside langsommere. Dette kan få læserne til at opfatte hjemmesiden som dårlig, og klikke videre til andre. Vi anbefaler, at du tester dit websted, før du lancerer det offentligt, så du ved, om det er langsomt eller ej.

9. French Knot Studios

Hjemmesider, der går lidt ud over det sædvanlige, er noget, vi altid finder inspirerende, og her er French Knot Studios et godt eksempel. Hjemmesiden er oprettet for eventbureauet French Knot, som har specialiseret sig i planlægning, fotografering og styling – særligt rettet mod bryllupper. Her bruger de store billeder til at vise deres arbejde frem, men det er sat sammen i form af en interaktiv hjemmeside. Resten af layoutet er minimalistisk, uden at vi føler, at hjemmesiden mangler noget. 

10. I am Eve 

I am Eve AMI er en hjemmeside, der virkelig skubber grænserne for, hvad du kan opnå med en simpel hjemmeside. Her bliver du bombarderet med glitter, animation og billeder i et forrygende hvirvar, men også i et legende tempo. Vi var simpelthen overrasket over, hvad nogle formår at skabe ved hjælp af Wix og relativt simple værktøjer. Fremragende for dem, der vil prøve noget helt ud over det sædvanlige – eller bare se, hvad Wix virkelig er i stand til. 

FAQ

11. Galo’s Photography Portfolio

Wix har længe været populær blandt influencere og kunstnere – i høj grad takket være, at du nemt kan opsætte en elegant portefølje af dine egne produkter. Her kan vi fremhæve Galo’s som et godt eksempel på dette. Siden er en pæn og elegant side med et overskueligt layout og et stort antal billeder organiseret på en praktisk måde. Her er simple udvidelser fra Wix, der bruges til at fremhæve fotografisk arbejde i verdensklasse. 

Sammendrag

Mange tror, at man ender med en kedelig A4 hjemmeside, når man bruger en tjeneste som Wix, men det er langt fra sandheden. I denne artikel har vi derfor fremhævet nogle af de bedste eksempler på unikke og spændende hjemmesider skabt udelukkende på rammerne af Wix’ hjemmesideprogram. Forhåbentlig kan det tjene som inspiration for dig, der vil lave din første hjemmeside med Wix i dag. 

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Pris fra: Gratis

Gratis prøveperiode: Ja