Lav en hjemmeside til en virksomhed: Få en god virksomhedshjemmeside på 1-2-3

En hjemmeside vil være vigtig for alle virksomheder. Det kan dog være et godt spørgsmål, hvordan man laver den. Her er der flere forskellige muligheder for, hvordan du kommer videre. Du skal selvfølgelig tage højde for budgetter og tidsplaner, men det vender vi tilbage til lidt senere. Først og fremmest er der et par punkter, der skal krydses af listen undervejs, så lad os springe direkte ud i det. 

Internettet er blevet en vigtig kilde til potentielle kunder for de fleste virksomheder. Dette har også ført til, at en hjemmeside er helt essentiel som en del af din profil. En dårlig hjemmeside vil dog have lige så stor negativ effekt, som en god hjeemside kan have en positiv og ønskværdig effekt. Vi vil derfor tage dig igennem nogle vigtige punkter, inden vi ser nærmere på, hvad du bør have tænkt igennem, når du skal vælge, hvordan du vil lave en hjemmeside til din virksomhed. 

Klar? Lad os springe ud i det.

Bedst i test – vindere

1. Wix – En testvinder, der er perfekt til begyndere
2. Webnode – En super hjemmesidebygger til at komme hurtigt i gang
3. Elementor – Perfekt til at lave WordPress hjemmesider

Inden du opretter din hjemmeside

Inden du sætter dig til at designe den pågældende hjemmeside, er det vigtigt at have en vision for, hvad denne hjemmeside skal tilføre din virksomhed. Dette vil have stor betydning for, hvordan hjemmesiden skal udformes, samt hvilke funktionaliteter den skal have. Måske skal du have en hjemmeside, hvor kunden kan bestille tider eller bede om et tilbud?

Måske skal hjemmesiden fungere som en ren informationskanal, hvor virksomheden kan publicere opslag og informative artikler? Eller som de fleste ender med – en god kombination af begge dele. Uanset din vision, anbefaler vi, at du besvarer følgende spørgsmål, inden du går i gang med at vælge platform for design:

  • Hvad vil du opnå med hjemmesiden?
  • Hvem henvender hjemmesiden sig til (målgruppe)?
  • Hvor stort et budget kan du bruge på opgaven?
  • Hvad har konkurrenterne gjort det med deres hjemmesider?
  • Hvordan skal indhold offentliggøres på hjemmesiden?

Svarene på disse spørgsmål vil være med til at skabe et mere forståeligt grundlag for, hvad du egentlig leder efter på en hjemmeside. På den måde bliver du også bedre rustet til at finde den platform eller løsning, der giver det bedste resultat. 

Skal du bruge et hjemmesideprogram eller WordPress?

Det har vi allerede gennemgået, men der er en række spørgsmål, der skal overvejes, før du kan sætte din hjemmeside op. Vi har allerede listet nogle af de vigtigste ovenfor, men så kommer et spørgsmål, som ofte kan være svært at besvare, hvis du aldrig har lavet en hjemmeside før – nemlig hvilken platform du skal bygge din hjemmeside på. 

For begyndere ville dette være et sted mellem et hjemmesiderogram og en open source-platform såsom WordPress. Vi vil derfor se nærmere på, hvilke alternativer der findes, samt hvad du bør tænke på, når du skal vælge en af ​​disse. Formålet med dette er at sikre, at du hurtigt og nemt kan sætte en hjemmeside op til din virksomhed – gerne uden at skulle lære kodning eller andre komplicerede ting for at få det gjort. 

Nogle ting du bør overveje, inden du vælger et hjemmesideprogram eller WordPress:

  • Vil du have fuld fleksibilitet til at udvikle hjemmesiden, eller holde dig til en ramme?
  • Hvor meget ved du om kodning på forskellige programmeringssprog?
  • Skal hjemmesiden linkes til forskellige applikationer eller systemer?
  • Hvor meget tid har du til at udvikle hjemmesiden?

Mulighed 1: Brug et hjemmesideprogram

Det har vi næsten ikke været inde på, men der er primært to forskellige muligheder, du kan vælge imellem, når du bygger din første hjemmeside. Her skal du selvfølgelig overveje, om du selv skal gøre dette, eller om det kan betale sig at hyre en designer. Hvis du har besluttet, at det er noget, du selv vil gøre, har vi fremhævet de enkleste muligheder for at gøre dette hurtigt og problemfrit. 

Din første mulighed vil altid være et såkaldt hjemmesideprogram. Det er platforme, der er skabt, så du ikke behøver forudgående kendskab til CSS, HTML eller JavaScript, men alligevel kan lave en smart hjemmeside. Efterhånden som disse er blevet populære, er der også dukket en række forskellige alternativer op på markedet. Vi har derfor valgt at fremhæve de to, vi har det bedst med og er sikre på kan resultere i en velfungerende og god hjemmeside helt uden kodning. 

Wix sammendrag

# Wix

En testvinder, der er perfekt til begyndere

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hvad vi kan lide med Wix

Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.

Fordele

  • star iconMange forskellige abonnementer
  • star iconMulighed for netbutik
  • star iconMulighed for blog
  • star iconTræk-og-slip funktion
  • star iconSkalerbar for virksomheder i vækst

Ulemper

  • star iconIkke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
  • star iconKan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
  • star iconKan blive dyrt med mange plug-ins

Wix var et af ​​de første hjemmesideprogrammer, der kom på markedet, hvilket også gav det et dårligt ry. Den første version af platformen var langt fra perfekt, hvilket ofte resulterede i middelmådige hjemmesider. Det er dog noget, de har arbejdet meget med, og i dag tilbyder Wix en utrolig brugervenlig platform.

En af de ting, der nu har gjort Wix så populær, er muligheden for at bygge professionelle hjemmesider uden behov for kodning eller design. Du bruger deres træk-og-slip-værktøj, der giver dig mulighed for at placere forskellige elementer præcis, hvor du gerne vil. De har også mere end 800 forskellige færdige skabeloner, så her kan du hurtigt finde en, du synes om, og så bygge videre på. Skulle du være tilfreds med designet, som det allerede er, skal du kun ændre billeder og tekst, så det er i tråd med din virksomhed.

Omkostninger er altid en vigtig del af planlægningen af ​​et projekt, men de bliver sjældent en udfordring med Wix. Du kan vælge mellem syv (7) forskellige abonnementer, som giver dig mulighed for at skalere efter dine egne behov undervejs. Start med et grundlæggende abonnement for virksomheder og opgrader, efterhånden som du ser behovet for dette. Hvis du vælger et premium-abonnement, vil du stadig have adgang til de samme værktøjer – kun lagerplads og

undervejs.

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Webnode sammendrag

# Webnode

En super hjemmesidebygger til at komme hurtigt i gang

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hvad vi kan lide med Webnode

Webnode giver dig mulighed for at lave professionelle websteder, hurtigt og nemt. Redigeringsværktøjet er brugervenligt, og du har adgang til mange moderne skabeloner. Du får god support til SEO. Det er også muligt at oversætte dit websted til over 20 forskellige sprog. Webnode tilbyder abonnementer i forskellige prisklasser, herunder en gratis version til dem, der er i opstartsfasen med et stramt budget.

Fordele

  • star iconBrugervenligt designværktøj
  • star iconPrisvenligt abonnement
  • star iconOversættelsesværktøjer
  • star iconGode ​​skabeloner og templates

Ulemper

  • star iconBegrænsede muligheder for netbutik
  • star iconBegrænset funktionalitet til blogging
  • star iconFå funktioner og designmuligheder

Et andet populært valg for dem, der ønsker at oprette din første hjemmeside, er Webnode. Dette er en af Wix´ nærmeste konkurrenter, hvilket du også ser på platformen. Tjenesterne er meget ens og henvender sig til begyndere. For dig som bruger betyder det, at du hurtigt og nemt kan lave en stilfuld hjemmeside ved hjælp af de træk-og-slip værktøjer, som findes i platformen.

Webnode blev lanceret noget senere end Wix, og de har derfor aldrig haft det dårlige ry, som Wix har skullet forholde sig til. Tværtimod blev denne platform lanceret som en favorit blandt designere – i høj grad takket være dens innovative løsning til design. Du finder ganske vist ikke så stort et udvalg af skabeloner her som hos Wix, men de byder på flere tidløse skabeloner. De fleste vil derfor finde et udgangspunkt, som de kan bygge videre på uden større udfordringer.

Prismæssigt har Webnode en langt enklere model, end hvad Wix tilbyder. Det handler ikke kun om, at de kun har fire (4) abonnementer, men også at du får det samme i stort set alle. Her opgraderer du derfor ud fra behovet for hastighed, antallet af e-mail-konti og lagerplads i takt med, at din hjemmeside udvides. De gange, vi har brugt Webnode, har vi været meget imponerede over resultatet, og ikke mindst hvor brugervenlig deres editor er.

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Mulighed 2: Byg et websted med WordPress + Elementor

Elementor sammendrag

# Elementor

Perfekt til at lave WordPress hjemmesider

Pris fra: Gratis

logo

Bedst til WordPress-brugere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Hvad vi kan lide med Elementor

Elementor passer til dig, der ønsker at integrere et hjemmesideprogram med WordPress. Du har adgang til mange færdige skabeloner, som du kan tilpasse ved hjælp af træk-og-slip-funktionen. Dette giver dig adgang til WordPress’ mange fordele til CMS, blogging og publicering uden at skulle kode eller bruge webdesigner til at skabe vidunderlige landingssider. Du kan udvide webstedet yderligere med plugins til f.eks. netbutik, hvis du ønsker at tilbyde betalingsløsninger.

Fordele

  • star iconKan bruges på tværs af alle temaer
  • star iconTræk-og-slip-funktion
  • star iconRimelig pris fra $ 49 per år

Ulemper

  • star iconHjemmesideprogram kan hænge
  • star iconLåst til WordPress-platformen

Din anden mulighed, når du opretter en hjemmeside, er at bruge open source-software såsom WordPress. Dette er en platform, som er gratis for alle at bruge, men den kræver lidt mere viden for at du kan få et godt resultat. Du kan selvfølgelig vælge at hyre en professionel designer, men så skal du også betale væsentligt mere, end når du bruger et hjemmesideprogram.

Et godt udgangspunkt vil derfor være at vælge et fleksibelt tema som Astra Pro kombineret med redigeringsværktøjet Elementor. Begge disse kræver, at du har et abonnement, men de er utroligt brugervenlige. På den måde kan du lave en hjemmeside med samme udgangspunkt, som hvis du brugte et hjemmesideprogram. Elementor giver dig mulighed for at placere forskellige elementer, hvor du vil, men det er langt mere fleksibelt end hjemmesideprogrammer.

Skal du lave en hjemmeside fra bunden, eller hvis du blot ønsker større kreativ frihed, vil WordPress + Elementor være en langt bedre mulighed for dig. Når det er sagt, kommer du også til at stå over for en indlæringskurve, der er væsentligt stejlere, hvis du ikke har brugt denne platform før. Der er heller ingen kundeservice, du kan ringe til for at bede om assistance, hvis du går i stå.

Mange vælger denne løsning, fordi WordPress er gratis at bruge, men de tager ikke højde for andre omkostninger, der vil komme oveni. Du skal betale for webhosting, skabeloner (design), domæne og eventuelle udvidelser for at dette bliver en professionel hjemmeside. Når alle disse omkostninger lægges sammen, vil den sjældent kunne konkurrere med løsninger som Wix og Webnode på prisen.

logo

Bedst til WordPress-brugere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Sammendrag

Der er meget at tænke over, når du laver din nye hjemmeside, og i denne artikel har vi derfor set nærmere på nogle af de vigtigste. Vi har også set på, hvilke muligheder der er, hvis du vil lave en hjemmeside til din virksomhed på egen hånd uden forudgående kendskab til dette.

Ofte stillede spørgsmål om hjemmeside til en virksomhed

Hvad skal jeg overveje, når jeg opretter en hjemmeside til min virksomhed?

Når du opretter en hjemmeside til din virksomhed, skal du overveje: målgruppen, virksomhedens branding, enkel navigation, mobilvenligt design, kvalitetsindhold og søgemaskineoptimering (SEO) for at øge synligheden.

Hvilken hjemmesidebygger er bedst egnet til at oprette en virksomhedshjemmeside?

Der er flere hjemmesidebyggere, der er gode til at oprette virksomhedshjemmesider, såsom Wix, Weebly og WordPress. Det bedste valg afhænger af dine behov, budget og tekniske færdigheder.

Skal jeg ansætte en professionel webdesigner til at oprette min virksomhedshjemmeside?

Ansættelse af en professionel webdesigner er ikke nødvendig, men det kan være en god idé, hvis du ønsker et unikt og skræddersyet design, eller hvis du ikke har tid eller færdigheder til selv at oprette en hjemmeside. Hjemmesidebyggere gør det dog nemt for dig at oprette en professionel hjemmeside uden tekniske færdigheder.

Hvordan kan jeg måle succesen af min virksomhedshjemmeside?

Du kan måle succesen af din virksomhedshjemmeside ved at analysere forskellige metrikker, såsom antallet af besøgende, besøgstid, konverteringsrate og rangering i søgeresultaterne. Værktøjer som Google Analytics kan hjælpe dig med at spore og analysere disse data.