Hjemmeside til events: Sådan får du en eventhjemmeside, der engagerer

Når du opretter en hjemmeside til events, vil det være hensigtsmæssigt at oprette en side, der kun skal bruges midlertidigt. Det kan være, at du skal have mulighed for at give information til potentielle gæster – eller at du kun skal give praktisk information og sælge billetter. En hjemmeside til events vil i hvert fald sjældent være noget, du vil bruge på længere sigt, og derfor nytter det heller ikke noget at bruge lang tid på din side. En undtagelse er hjemmesider for arrangementer, der gentages flere gange. I disse situationer kan det være naturligt at investere mere i den hjemmeside, du laver.

Når det så er sagt, så ønsker du heller ikke at sætte en hjemmeside op, der ser useriøs ud, da dette ofte kan se dårligt ud for din event. Spørgsmålet, der så opstår, er, hvordan man får en professionel hjemmeside, men ikke skal hyre et professionelt bureau til at udføre arbejdet for sig. 

Det er her hjemmesideprogrammer kommer ind som et praktisk værktøj. Hjemmesideprogrammer er software, der giver dig mulighed for at bruge færdige skabeloner til at lave en hjemmeside på 1-2-3. Fordelen ved dette er, at du hurtigt og nemt kan finde et design, der passer til dit arrangement, og så erstatte informationen med din egen. Dette er ikke kun en budgetvenlig løsning, men det er også utrolig nemt. De fleste hjemmesideprogrammer er designet til begyndere, så her behøver du ikke nogen forudgående viden om kodning, design eller andet. 

Klar til at finde den bedste løsning til din event? Så læs endelig videre!

Bedst i test – vindere

1. Wix – En testvinder, der er perfekt til begyndere
2. Webnode – En super hjemmesidebygger til at komme hurtigt i gang
3. Site123 – Et godt valg til simple hjemmesider

Hvad er et hjemmesideprogram?

Inden vi springer ud i de bedste løsninger, vil det være godt med en hurtig introduktion til, hvad et hjemmesideprogram egentlig er. Mange, der leder efter deres første hjemmeside, har aldrig brugt en sådan løsning før. Et hjemmesideprogram er en platform, der giver dig mulighed for at designe og hoste en hjemmeside uden at skulle udføre backend-arbejdet selv.

For dig som bruger betyder det, at du kan bruge deres simple værktøjer til at designe din hjemmeside, og derefter publicere den direkte på din webhost. Du skal ikke beskæftige dig med hosting, webhotel, domænenavne og lignende – da alt dette er inkluderet i de fleste abonnementer. På denne måde kan du hurtigt og nemt lave en professionel hjemmeside, som øjeblikkeligt bliver synlig online, hvis du ønsker det. 

Nu er der selvfølgelig utallige hjemmesideprogrammer online, og vi har allerede nævnt flere af dem her på siden. Det er dog ikke alle, der har et godt udvalg af event-skabeloner, så vi har været lidt selektive med denne liste. Nedenfor finder du mere om de hjemmesideprogrammer, vi mener, er bedst egnede til at lave en hjemmeside til events hurtigt og nemt i dag.

Bedste platforme du kan bruge til at lave en hjemmeside til events

Der findes utallige hjemmesideprogrammer på markedet, men her har vi fremhævet de bedste muligheder for dig, der skal lave en hjemmeside til events. 

Wix sammendrag

# Wix

En testvinder, der er perfekt til begyndere

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hvad vi kan lide med Wix

Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.

Fordele

 • star iconMange forskellige abonnementer
 • star iconMulighed for netbutik
 • star iconMulighed for blog
 • star iconTræk-og-slip funktion
 • star iconSkalerbar for virksomheder i vækst

Ulemper

 • star iconIkke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
 • star iconKan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
 • star iconKan blive dyrt med mange plug-ins

Wix har længe været den mest populære mulighed blandt online hjemmesideprogrammer. Virksomheden tilbyder en utrolig brugervenlig platform, hvor du får alt-i-én løsninger baseret på dine egne behov. Dette er ikke kun budgetvenligt, men du kan også skalere platformen, hvis og når du ser et behov for dette. De har flere hundrede forskellige skabeloner i deres udvalg, hvoraf mange er skræddersyet til forskellige events.

Når du har fundet skabelonen, der passer til dit formål, kan du nemt tilpasse den med deres træk-og-slip løsning. En af de ting, der gør Wix til en utrolig populær løsning, er, at du får alt, hvad du skal bruge til en hjemmeside, inkluderet i omkostningseffektive abonnementer. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om domæne, webhosting og andre tjenester til din hjemmeside.

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Webnode sammendrag

# Webnode

En super hjemmesidebygger til at komme hurtigt i gang

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hvad vi kan lide med Webnode

Webnode giver dig mulighed for at lave professionelle websteder, hurtigt og nemt. Redigeringsværktøjet er brugervenligt, og du har adgang til mange moderne skabeloner. Du får god support til SEO. Det er også muligt at oversætte dit websted til over 20 forskellige sprog. Webnode tilbyder abonnementer i forskellige prisklasser, herunder en gratis version til dem, der er i opstartsfasen med et stramt budget.

Fordele

 • star iconBrugervenligt designværktøj
 • star iconPrisvenligt abonnement
 • star iconOversættelsesværktøjer
 • star iconGode ​​skabeloner og templates

Ulemper

 • star iconBegrænsede muligheder for netbutik
 • star iconBegrænset funktionalitet til blogging
 • star iconFå funktioner og designmuligheder

Et andet hjemmesideprogram, der hurtigt er blevet populær i Danmark, er Webnode. Denne platform bruges i øjeblikket af mere end 40 millioner brugere verden over. Ligesom med Wix kan du finde en skabelon til events og tilpasse den til dine egne behov. Det, der adskiller Webnode fra Wix, er, at du har lidt mere fleksibilitet til at tegne ‘uden for stregerne’ på Webnode. Det betyder, at du kan tilpasse skabelonerne langt mere end med Wix, hvilket er praktisk, hvis du leder efter noget helt særligt.

Du får også mulighed for at udvide funktionaliteten med en række applikationer, hvilket er praktisk, hvis du skal tilføje en kalender og andre værktøjer til din hjemmeside. Prismæssigt er Webnode noget billigere end Wix, så her kan du få meget værdi for pengene, hvis du blot leder efter et enkelt hjemmesideprogram.

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Site123 sammendrag

# Site123

Et godt valg til simple hjemmesider

Pris fra: Gratis

logo

Bedst til flersprogede websteder

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Hvad vi kan lide med Site123

Site123 har god support til dig, der ønsker et flersproget websted. Redigeringsværktøjerne er også tilgængelige på mange forskellige sprog. Webstedsbyggeren er ganske overkommelig og passer til dig, der har et begrænset budget. De har også en gratis version, der har ret gode funktioner, som gør det nemt at komme i gang på et budget.

Fordele

 • star iconGod sprogunderstøttelse
 • star iconGratis version
 • star iconHurtig hjælp fra kundesupport

Ulemper

 • star iconBegrænset med designmuligheder

Sidst, men ikke mindst, har vi valgt at fremhæve Site123. Dette er et utroligt brugervenligt hjemmesideprogram, hvor du bogstaveligt talt kan oprette en hjemmeside på 1-2-3. Forskellen mellem denne og de andre hjemmesideprogrammer er, at Site123 bruger kunstig intelligens. For dig som bruger betyder det, at du svarer på en række basale spørgsmål om formålet med din hjemmeside, hvorefter Site123 bruger svarene til at lave en hjemmeside.

Skulle du ikke være tilfreds med resultatet, kan du selv ændre dette i deres editor. Her har de lignende træk-og-slip værktøjer som Wix og Webnode, som gør det utrolig nemt at lave ændringer. De har lidt færre planer end de andre kandidater, men til gengæld får du 14 dages prøveperiode og pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

logo

Bedst til flersprogede websteder

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Hvordan vælger man et hjemmesideprogram?

Når der er mange muligheder, kan det være svært at vælge en løsning. Det kan være særligt svært, hvis du aldrig har brugt et hjemmesideprogram før, og dermed ikke lige ved, hvad du leder efter i første omgang. For at gøre dette lidt nemmere, har vi taget nogle punkter frem, som du bør tænke igennem, inden du træffer dit endelige valg. 

Værdi for pengene

Først og fremmest bør du tænke over, hvor du får mest værdi for pengene. Nu kan det være svært at lave en vurdering på dette uden at have testet de forskellige platforme, men et hurtigt kig på, hvad de forskellige platforme indeholder, kan give et godt fingerpeg. De forskellige tjenester vil opliste, hvad du får inkluderet i dit abonnement, hvilket kan gøre det muligt at sammenligne, hvor du får mest værdi for pengene. 

Antal skabeloner

Skabeloner er en vigtig del af hjemmesideprogramer, men udvalget er meget varierende. Nu har vi så sandelig fundet de bedste kandidater til at bygge en hjemmeside til en event, men hvis du skal bruge et hjemmesideprogram til andre formål, bør du overveje dette, inden du betaler for tjenesten. Heldigvis kan du se på de fleste tjenesters portefølje uden at skulle oprette en konto, så tag dig tid til at se nærmere på de tilgængelige muligheder, før du vælger. 

Brugervenlighed

Har du aldrig lavet en hjemmeside før, vil det være vigtigt at hjemmesideprogrammet er brugervenligt. De fleste bruger en træk-og-slip-teknologi til at designe hjemmesider, men brugergrænsefladen kan variere meget fra tjeneste til tjeneste. Her kan det være nyttigt at læse et par forskellige anmeldelser for at se, hvordan forskellige testere har vurderet brugervenligheden på den pågældende platform. 

SEO

Søgemaskineoptimering (SEO) er en vigtig del af at skabe nye hjemmesider, men for et simpelt arrangement behøver dette ikke nødvendigvis at være tilfældet. Hvis du kun skal have hjemmesiden til intern informationsudveksling, vil du sjældent gide at lægge en strategi for SEO på siden. 

Kundeservice

Skulle du være så uheldig at opleve problemer med hjemmesideprogrammet, er det godt at vide, at du hurtigt og nemt kan få hjælp. Her tilbyder de fleste af de tjenester, vi nævner her på siden, 24/7 kundeservice gennem en chat-baseret løsning, men skulle du overveje en ny tjeneste, bør du uden tvivl undersøge, hvilke muligheder der findes hos denne tjeneste. 

Ofte stillede spørgsmål om event-hjemmeside

Hvilke funktioner bør jeg inkludere på min event-hjemmeside?

På en event-hjemmeside bør du inkludere grundlæggende oplysninger om eventet, såsom dato, tid og sted, program, tilmeldingsformular, billetkøb, kontaktoplysninger, transport- og parkeringsmuligheder, sponsorer og eventuelle andre relevante oplysninger for deltagerne.

Hvilke hjemmesidebyggere er gode til at oprette en event-hjemmeside?

Flere hjemmesidebyggere er velegnede til at oprette en event-hjemmeside, såsom Wix, Weebly og Squarespace. Disse platforme tilbyder brugervenlige værktøjer og skabeloner, der er specifikt designet til event-relaterede hjemmesider.

Kan jeg integrere sociale medier og andre tredjeparts-tjenester på min event-hjemmeside?

Ja, de fleste hjemmesidebyggere giver dig mulighed for at integrere sociale medier og andre tredjeparts-tjenester på din event-hjemmeside. Dette kan hjælpe med at øge synligheden af dit event og gøre det nemmere for deltagerne at dele og interagere med eventet på deres foretrukne platforme.

Skal jeg betale for at oprette en event-hjemmeside?

Det afhænger af den platform og plan, du vælger. Nogle hjemmesidebyggere tilbyder gratis planer med grundlæggende funktioner og værktøjer, mens andre kræver et abonnement for at få adgang til flere funktioner og muligheder. Vælg den løsning, der passer bedst til dine behov og budget.