Hjemmeside bryllup: Komplet guide til en flot og gratis bryllupsside

Når familien skal samles til fest, er det vigtigt, at alle har god adgang til information. Så kan man med fordel oprette en bryllupsside, så alle har adgang til de samme oplysninger. Ved at vælge en hjemmeside kan du nemt opdatere oplysninger, sende invitationer ud og ikke mindst vise en ønskeliste. I denne guide vil vi derfor se nærmere på, hvordan du kan lave en fantastisk hjemmeside helt gratis.

Vi gennemgår alt, hvad du skal bruge til din hjemmeside, samt nogle gode tips til, hvor du finder de bedste værktøjer. Ved at bruge de rigtige løsninger kan det være meget nemt at sætte en hjemmeside op, og det er det vi gerne vil vise dig i denne guide. Så hvis du har tænkt dig at oprette en bryllupshjemmeside – læs videre for at lære alt, hvad du har brug for!

Hvad skal din bryllupshjemmeside indeholde?

Det første, du skal tænke over, er, hvilken information du ønsker at formidle til dine gæster. Dette varierer fra bryllup til bryllup, men vi har fremhævet nogle eksempler for at gøre det nemmere. Først og fremmest skal hjemmesiden have oplysninger om, hvor brylluppet finder sted. Her kan det være smart at medtage rutevejledning, adresse og gerne et kort, hvis det er muligt. Dette er især vigtigt, hvis I skal samles på et sted, som hele familien ikke kender eller som ligger langt væk.

Så er det almindeligt at have en side dedikeret til brudeparret. Den indeholder ofte information om, hvordan I mødtes og noget info om begge to. Husk, at et bryllup samler hele familien, så det kan være, at ikke alle kender jeres historie fra begge familier. Derudover kan det være en charmerende måde at dele nogle minder, noget mange synes godt om i sådanne stunder.

Udover dette anbefaler vi, at man holder teksten så let og fordøjelig som muligt. Der er mange der skal kunne forstå bryllupssiden, men det er også en side, man kun vil bruge i en kort periode. Vi fraråder derfor at bruge store summer på design, indlæg og lignende. Prøv hellere at bruge en færdiglavet skabelon fra et hjemmesideprogram, men det vender vi tilbage til senere.

I disse dage er der mange hensyn at tage, så en menu for den store dag bør være med. dermed kan alle vælge deres egen mad samt tage hensyn til forskellige former for allergi. derfor kan et indlæg om den udvalgte menu være en god idé.

Sidst men ikke mindst kan bryllupshjemmesiden det være et glimrende sted at fremvise en ønskeliste fra brudeparret, samt en gæstebog til gæsterne. Nogle vælger også at have en side med oplysninger om ‘nøglepersoner’ til brylluppet, hvilket kan omfatte brudepar, toastmaster, ansvarlig for stedet, catering osv.

Liste over anbefalet indhold

Her har vi samlet en oversigt over nogle elementer jeres bryllupshjemmeside skal indeholde. Sæt gerne kryds, når du implementerer forskellige elementer, så du er sikker på at få en komplet hjemmeside.

 • Ønskeseddel
 • Billeder af brudeparret
 • Information om brylluppet (sted)
 • Menu (mulighed for valg af mad/hensyn til allergier)
 • Køreplan (program)
 • Gæstebog
 • Bordkort
 • Om os (brudepar)
 • RSVP – mulighed for at gæster kan svare på deres invitation
 • Information om toastmaster

Registrer et domæne

Når du skal oprette din hjemmeside, skal din hjemmeside have et domæne. Dette er den URL, som venner og familie kan bruge til at finde siden online. Her er en række forskellige valgmuligheder at vælge imellem. Her er der ikke kun tale om adresse, men også valg af domæne. Et eksempel på en adresse er minbryllupsside med domænet .com, .dk, .org etc. Der er dog oprettet et nyt topniveau domæne, nemlig .wedding som kan være et sjovt alternativ.

Du kan for eksempel finde dette domæne hos den populære udbyder GoDaddy. Ved at bruge .wedding kan du ofte finde adresser, der ellers ville være optaget, hvis du fx forsøger med .com eller .dk domæner.

Når det er sagt, anbefaler vi, at du holder din URL så enkel som muligt. Husk, at der er mange, der skal huske den, og gæster skal hurtigt kunne få adgang til din hjemmeside. Hvis du ønsker at holde deres oplysninger private, kan du vælge at bruge en adgangskode på hjemmesiden.

Vælg et hjemmesideprogram med gode skabeloner

Bedst i test – vindere

1. Wix – En testvinder, der er perfekt til begyndere
2. Webnode – En super nettsidebygger for å komme i gang raskt
3. Squarespace – En god hjemmesidebygger til stilfulde hjemmesider
4. Elementor – Perfekt til at lave WordPress hjemmesider

Vi nævnte det indledningsvis, men når du skal lave en bryllupsside, kan det betale sig at bruge et hjemmesideprogram. Disse giver dig normalt mulighed for at oprette en side helt gratis, hvilket er fint for en hjemmeside, vi kun vil bruge i et par uger. Ved at bruge et hjemmesideprogram sparer du også lidt tid på planlægningen, da du kan bruge færdige skabeloner.

Grunden til, at vi anbefaler et hjemmesideprogram, er, at der allerede findes adskillige gode skabeloner til bryllupper, som du så kun skal tilpasse efter din smag. Det betyder, at den side, du laver, bliver unik, men samtidig omkostningseffektiv. Der findes dog utallige hjemmesideprogrammer, så lad os se nærmere på nogle af dem.

Det er ingen hemmelighed, at jo nemmere planlægningen er, des bedre humør kommer brudeparret i. Derfor har vi valgt at fremhæve, hvad vi anser for at være de bedste hjemmesideprogrammer på markedet, hvor alle tilbyder en gratis version, du kan benytte dig af.

Wix sammendrag

# Wix

En testvinder, der er perfekt til begyndere

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Hvad vi kan lide med Wix

Wix er en meget alsidig platform med forskellige abonnementer i forskellige prisklasser og med meget god kundesupport. Derfor er det svært at sige, hvem Wix er bedst egnet til, da de fleste kan finde et abonnement, der passer til dem. Erfarne designere er muligvis de eneste, der vil savne flere designmuligheder. Platformen giver dig mulighed for at skabe et responsivt websted, der engagerer og konverterer, takket være færdige skabeloner og brugervenlig træk-og-slip-funktion.

Fordele

 • star iconMange forskellige abonnementer
 • star iconMulighed for netbutik
 • star iconMulighed for blog
 • star iconTræk-og-slip funktion
 • star iconSkalerbar for virksomheder i vækst

Ulemper

 • star iconIkke optimal til et stort website (mere end 100 sider)
 • star iconKan være udfordrende at migrere til en anden platform i fremtiden
 • star iconKan blive dyrt med mange plug-ins

Den mest populære løsning for dig, der ønsker at lave en hurtig og nem hjemmeside, er Wix. Denne platform tilbyder et enkelt træk-og-slip-værktøj, som giver dig mulighed for at skabe din egen hjemmeside uden forudgående viden. Du kan vælge mellem hundredvis af forskellige skabeloner, og derefter tilføje de ønskede funktioner og tekst/billeder. På denne måde får du en unik hjemmeside, men du skal ikke bruge meget tid på at kode din hjemmeside.

Det bedste af det hele er, at Wix er helt gratis at bruge, så du kan oprette din bryllupsside uden at skulle bruge af dit bryllupsbudget. Den eneste ulempe ved dette er, at du får et underdomæne, altså mittbryllyp.wix.com, men for en midlertidig side burde dette ikke være et problem. Hvis du derimod vil have dit eget domæne, kan du opgradere til Connect Domain, som er den mest overkommelige pakke fra Wix – den koster $4,50 om måneden.

Vores anbefaling er dog, at du prøver at bruge gratisversionen først, så du ikke skal binde dig til noget, der koster penge. Vi har tidligere testet Wix-platformen, og du får adgang til alle de nødvendige værktøjer til at designe og skrive indlæg uden at købe adgang til en premium-pakke. Løsningen er også skalerbar, så du altid kan opgradere efterfølgende, hvis du føler behov for dette.

logo

Bedst for de fleste

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Webnode sammendrag

# Webnode

En super nettsidebygger for å komme i gang raskt

Pris fra: Gratis

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Hvad vi kan lide med Webnode

Webnode giver dig mulighed for at lave professionelle websteder, hurtigt og nemt. Redigeringsværktøjet er brugervenligt, og du har adgang til mange moderne skabeloner. Du får god support til SEO. Det er også muligt at oversætte dit websted til over 20 forskellige sprog. Webnode tilbyder abonnementer i forskellige prisklasser, herunder en gratis version til dem, der er i opstartsfasen med et stramt budget.

Fordele

 • star iconBrugervenligt designværktøj
 • star iconPrisvenligt abonnement
 • star iconOversættelsesværktøjer
 • star iconGode ​​skabeloner og templates

Ulemper

 • star iconBegrænsede muligheder for netbutik
 • star iconBegrænset funktionalitet til blogging
 • star iconFå funktioner og designmuligheder

Et andet populært hjemmesideprogram og vores foretrukne platform er Webnode. Ligesom Wix tilbyder den en enkel træk-og-slip-løsning, så du nemt kan skabe din bedste hjemmeside uden behov for kodning. De har også et godt udvalg af skabeloner, som du kan vælge at bruge, eller bare få inspiration fra. Ligesom Wix er Webnode helt gratis at bruge, men selvfølgelig med nogle begrænsninger.

Selvom Webnode kommer med nogle begrænsninger, er mulighederne i den gratis version efter vores mening mere end tilstrækkelige. Vi har testet Webnode, har gode erfaringer med platformen. Du får adgang til en række forskellige skabeloner, mulighed for at tilføje funktioner og tilpasse dine oplysninger. På samme måde som hos Wix får du et underdomæne, mittbryllup.webnode.com, men du kan opgradere til dit eget domæne for 30 kroner om måneden, hvis du ønsker det.

Ligesom med Wix anbefaler vi, at du starter med at prøve at oprette en hjemmeside gratis. De færreste vil skulle bruge denne hjemmeside i særlig lang tid, så de værktøjer, du får gratis, burde være tilstrækkelige. Skulle der være behov for mere avancerede funktioner, kan du altid opgradere efterfølgende. Mange har allerede lavet deres bryllupsside med Webnode, så her finder du mange flotte skabeloner.

logo

Bedst for dig på et budget

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Squarespace sammendrag

# Squarespace

En god hjemmesidebygger til stilfulde hjemmesider

Pris fra: $16/md

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Hvad vi kan lide med Squarespace

Squarespace er et hjemmesideprogram, der giver dig mulighed for at skabe smukke, funktionelle websteder og onlinebutikker uden at vide noget om webdesign. God kundeservice med chatfunktion er et andet stort plus, da du næsten med det samme får svar på det meste. Netbutiksløsningerne er også rigtig gode, hvilket gør Squarespace til et hjemmesideprogram, som virksomheden kan vokse med. Du får fx gode marketingværktøjer til at profilere dit websted.

Fordele

 • star iconVeludviklet blogværktøj
 • star iconGod kundeservice
 • star iconModerne og professionel skabeloner
 • star iconApp, der giver dig mulighed for at designe via mobil

Ulemper

 • star iconIngen kundesupport på telefon
 • star iconDet kan være krævende at ændre færdige skabeloner

For dig, der har et ekstra øje for detaljer, vil Squarespace være det optimale hjemmesideprogram. Denne platform tilbyder et kraftfuldt værktøj med en række funktioner til dig, der ønsker at skabe en formidabel hjemmeside. I modsætning til de andre platforme har Squarespace et større fokus på udseende, hvilket har gjort det til en meget populær platform for både nye og erfarne udviklere.

Som med de andre på denne liste finder du en række skabeloner, du kan bruge, men Squarespace tilbyder et bedre værktøj til mere detaljerede websider. Det betyder, at du nemmere kan dele billeder, udvide med udvidelser og designe dine opslag. Derudover er platformen meget bedre egnet til brug af videoer, hvis du ønsker at bruge dette på en hjemmeside. Her tænker vi på videoer af stedet eller fra den store dag, hvis du vil bevare siden som en mindebog.

Med Squarespace får du alt samlet ét sted, så du kan lave enkle, men elegante hjemmesider til dine gæster. Mange af Squarespaces løsninger inkluderer også e-mail, hvilket gør det nemmere at holde styr på bryllupsrelateret korrespondance. Fordelen ved Squarespace er deres fællesskab, et sted hvor du kan få nyttige tips fra erfarne designere. På omkostningssiden er Squarespace en smule dyrere end de andre – og den billigste løsning koster $19 om måneden.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.2/5

Elementor sammendrag

# Elementor

Perfekt til at lave WordPress hjemmesider

Pris fra: Gratis

logo

Bedst til WordPress-brugere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Hvad vi kan lide med Elementor

Elementor passer til dig, der ønsker at integrere et hjemmesideprogram med WordPress. Du har adgang til mange færdige skabeloner, som du kan tilpasse ved hjælp af træk-og-slip-funktionen. Dette giver dig adgang til WordPress’ mange fordele til CMS, blogging og publicering uden at skulle kode eller bruge webdesigner til at skabe vidunderlige landingssider. Du kan udvide webstedet yderligere med plugins til f.eks. netbutik, hvis du ønsker at tilbyde betalingsløsninger.

Fordele

 • star iconKan bruges på tværs af alle temaer
 • star iconTræk-og-slip-funktion
 • star iconRimelig pris fra $ 49 per år

Ulemper

 • star iconHjemmesideprogram kan hænge
 • star iconLåst til WordPress-platformen

Sidst men ikke mindst kan du bruge WordPress.org-platformen med vores foretrukne Elementor + Astra-udvidelser. Dette er måske den mest tilpasningsvenlige løsning, men det er også den, der kræver mest viden for at få en god hjemmeside. Denne løsning er heller ikke helt gratis, da du skal bruge et domæne og webhotel til din hjemmeside. Dette behøver dog ikke at koste ret meget – du kan som regel få begge dele for omkring 30-50 kr. om måneden.

Fordelen ved WordPress er, at du kan lave en helt unik bryllupsside mere eller mindre fra bunden. Dette sikrer, at du får præcis de funktioner og elementer, du ønsker, men læringskurven her er lidt stejlere end på de andre platforme. Vores generelle anbefaling vil derfor være at vælge et hjemmesideprogram frem for at forsøge at lave en side til brylluppet med WordPress.

Dette er ikke kun en løsning, der ikke kan slå de andre på pris, men det er også en, der tager lidt tid at komme i gang med. Vi ved, at alle, der planlægger et bryllup, har meget at tænke over, så det kan være et dårligt tidspunkt også at lære webdesign. Dine gæster vil alligevel sjældent se forskel på en skabelon og en WordPress-side, så spar dig selv for nogle problemer og brug en færdiglavet skabelon.

Det er også mere kompliceret at tilføje udvidelser med WordPress, så hvis du ønsker en gæstebog, kommentarer, tips og mulighed for at dele dine egne billeder – vil en skabelon være langt mere velegnet. Vælger du at bruge WordPress, skal du finde individuelle udvidelser, der kan udføre dette job på din hjemmeside, hvilket hurtigt bliver en krævende proces.

logo

Bedst til WordPress-brugere

star icon star icon star icon star icon

4.0/5

Nogle gode råd til dig, der skal lave en hjemmeside

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, når du skal lave din første hjemmeside, så derfor har vi fundet nogle af vores bedste tips til dig. Mange mennesker dropper at få deres egen hjemmeside til deres bryllup, fordi de tror, at webdesign er kompliceret. Det behøver det bestemt ikke at være. Så for at gøre opgaven lidt nemmere, finder du her vores bedste tips til begyndere:

 • Tænk ikke for kompliceret – de fleste kommer langt med en færdiglavet skabelon, første gang de laver en hjemmeside.
 • Tænk over, hvad du egentlig har brug for – Din hjemmeside har et formål, så kortlæg, hvilke funktioner du har brug for, inden du begynder at lave hjemmesiden.
 • Farver og billeder – Selvom du bruger en færdiglavet skabelon, vil illustrative ændringer som billeder og farve få gæsterne til at opleve en helt ny bryllupsside.
 • Vælg en løsning, der er tilgængelig på dansk – Det er allerede nok at stifte bekendtskab med som førstegangshjemmesidebygger, så vælg en platform, der er let tilgængelig på dansk.
 • Husk at nyde brylluppet – Mange bliver distraheret af arbejdet med hjemmesiden, men glemmer at dette kun skal være et brugbart værktøj til brylluppet. Husk: Det enkle er ofte bedst.
 • Giv værdi til gæster – Husk, at hjemmesiden har til hensigt at formidle information til dine gæster. Sørg derfor for, at designet ikke bliver for meget – eller at det kommer i vejen for selve indholdet.

Ofte stillede spørgsmål om bryllupshjemmeside

Hvad skal jeg inkludere på min bryllupshjemmeside?

Du bør inkludere vigtige oplysninger som bryllupsdato, tid og sted, kontaktoplysninger, indkvarteringsmuligheder, transportoplysninger, ønskelister, et RSVP-system og eventuelle andre relevante oplysninger eller aktiviteter omkring brylluppet.

Hvilke hjemmesidebyggere er gode til at oprette en bryllupshjemmeside?

Flere hjemmesidebyggere er velegnede til at oprette en bryllupshjemmeside, såsom Wix, Weebly og Squarespace. Disse platforme tilbyder brugervenlige værktøjer og skabeloner, der er specifikt designet til bryllupsrelaterede hjemmesider.

Kan jeg tilpasse udseendet af min bryllupshjemmeside?

Ja, de fleste hjemmesidebyggere giver dig mulighed for at tilpasse udseendet af din bryllupshjemmeside ved at vælge mellem forskellige skabeloner og tilpasse farver, skrifttyper, billeder og layout for at skabe et unikt og personligt design.

Skal jeg betale for at oprette en bryllupshjemmeside?

Det afhænger af den platform og plan, du vælger. Nogle hjemmesidebyggere tilbyder gratis planer med grundlæggende funktioner og værktøjer, mens andre kræver et abonnement for at få adgang til flere funktioner og muligheder. Vælg den løsning, der passer bedst til dine behov og budget.