Hvad er god hastighed på internettet? Se hvor hurtigt dit internet er

Provided by Meter.net

I en tid, hvor flere og flere enheder er tilsluttet det trådløse netværk derhjemme, er kravene til både hastighed og stabilitet steget markant. Mange undrer sig derfor over, hvor godt internet de har i dag, samt hvilken hastighed de egentlig burde have. 

Her vil det være nyttigt at starte med, hvor god hastighed på internett du allerede har, så du nemmere kan vurdere, hvilke forbedringer der kan være nødvendige. Det kan derfor være nyttigt at lave en hastighedstest med den måler, du finder øverst i denne artikel, før du fortsætter. 

Hvad påvirker din hastighed?

En fejl, som mange mennesker begår, når de forsøger at øge hastigheden på deres internet, er, at de mener, at antallet af enheder er vigtigt. Nu skal det siges, at det selvfølgelig har en betydning, men det betyder ikke så meget, som man skulle tro. Det er det, internettet bruges til, der er den vigtigste faktor for, om du får optimal hastighed. 

Her kan du for eksempel bruge internettet til at opdatere applikationer, svare på e-mails og læse netaviser. Det er aktiviteter, der kræver internet, men som sjældent vil kræve særlig hastighed. Du vil derfor sjældent have brug for høj hastighed til denne type aktivitet. 

Aktiviteter, der derimod kan kræve høj hastighed, er hjemmekontor, aktiv download eller streaming og ikke mindst online gaming. Det er aktiviteter, der ikke kun kræver en forbindelse, men også en betydelig hastighed og kapacitet. Vi vil derfor se nærmere på nogle gode udgangspunkter for, hvilken fart du skal bruge.

Den lille familie

Vores første udgangspunkt er en lille husstand, hvor man enten bor alene, eller der bor op til tre personer i husstanden. Så længe ingen har et højt forbrug såsom live streaming og spil af online spil, så vil en linje på omkring 10 Mbit/s være tilstrækkelig. Der er dog næppe nogen abonnenter i Norge. Derudover vil du måske tage højde for, at alle bruger internettet på samme tid. Vores bedste tip til små husstande er derfor en linje, der svarer til omkring 10 Mbit/s per bruger. 

Hvis du har tænkt dig at starte en blog eller en lille netbutik, kan du som regel starte med en lav internethastighed. I tilfælde af udvidelse af driften kan opdateringer i sidste ende være nødvendige.

Normal husstand

Det næste alternativ er det, der gælder for de fleste danske husstande. Dette er en normal familie, hvor tre eller flere personer aktivt bruger internettet i hverdagen. Her er der ofte flere tablets, mobiltelefoner og pc’er, der tærer på hastigheden på samme tid. Et sådant udgangspunkt kan ofte øge behovet fra omkring 20-30 Mbit/s til 50-80 Mbit/s. Her bør man også overveje, om man anvender særligt krævende programmer i arbejds- eller skoleregi, der sender store mængder data over internettet. 

Hvis du sparer penge på oprettelsen af ​​din hjemmeside, kan du investere mere i internethastighed. Flere webstedsbyggere tilbyder gratis versioner, så du kan prøve dem og vælge den, du bedst kan lide. Når du har valgt en løsning, kan du opgradere dit abonnement, så det passer til dit projekt.

Storforbrugere 

Sidst men ikke mindst har vi storforbrugeren. Det er ofte husstande, hvor flere personer aktivt bruger store mængder internet dagligt. Det kan være, at både voksne i familien har et aktivt hjemmekontor, nogen i huset laver livestreaming, eller at du aktivt uploader videoer til YouTube. Hvis børnene spiller onlinespil om aftenen samtidig med, at mor og far streamer en film, vil det kræve ekstra kapacitet på linjen. Her kan et minimum ofte være 150-200 Mbit/s, men ønsker man optimal hastighed, kan en linje på 300-500 Mbit/s ofte gøre tricket. Det er også vigtigt at huske, at dette angiver hastigheden ind i huset, men distributionen internt online kan afvige fra denne hastighed. 

Der kan også være behov for større internethastighed, hvis du starter en stor netbutik eller anden virksomhed på internettet. Her vil behovet afhænge fra person til person, men det kan være en god idé at opgradere, så arbejdet kan udføres uden større gener. En langsom indlæsning af hjemmesiden og indholdet kan være frustrerende i det lange løb. God internethastighed kan være afgørende for din succes

Styrk dit netværk med god hastighed på internett

Hvis du allerede har en linje med høj hastighed (300-500 Mbit/s) ind i huset, men ikke oplever noget udbytte af dette, så kan den interne internetstruktur være et godt udgangspunkt. Mange har ældre routere placeret i store huse, hvilket bliver en flaskehals for hastigheden. At installere moderne, mere kraftfulde routere eller et MESH-netværk kan derfor hjælpe alle til bedre at nyde den hastighed, familien betaler for. 

Ikke sikker på, hvorfor et websted indlæses langsomt? Læs vores artikel om, hvordan du måler og forbedrer hjemmesidehastighed her.